Home Nieuws PSV – Ajax heet in Rotterdam tegenwoordig anti-voetbal te zijn, PSV wacht...

PSV – Ajax heet in Rotterdam tegenwoordig anti-voetbal te zijn, PSV wacht enorm veel huiswerk

1006
0

De schaal gaat dit jaar dik- en dik verdiend naar Feyenoord. Daar is geen enkele discussie over mogelijk.

De Rotterdammers hebben over geluk niets te klagen maar los van dat twistpunt speelt Feyenoord het meest constante voetbal maar is bovendien een stuk fitter dan PSV. De fitheid van de Rotterdammers is een interessante kwestie zo richting einde seizoen. Waar Jordan Teze in Volendam voor de zoveelste keer niet alleen figuurlijk door de hoeven zakte, liet Teze opnieuw zien ook niet topfit te zijn. In Volendam ging Teze voor tijd weer eens naar de grond om vervolgens aan te geven kramp- en vermoeidheidsverschijnselen te hebben.

Feyenoord is zo eens per 5 tot 10 jaar een geduchte concurrent voor PSV in de strijd om de titel maar de fitheid van de Rotterdammers is toch een gegeven waar de medische staf van PSV met jaloerse blikken naar mag kijken. Natuurlijk telt de selectie van de Rotterdammers ook geblesseerde spelers maar richting einde seizoen staat de kern die de club van Arne Slot naar de titel weet te leiden, wel erg fit op haar benen. Europese duels, Eredivie of een bekerduel maar Feyenoord weet al bijna twee seizoenen op rij tot einde seizoen behoorlijk te leveren en is een relatief klein deel van de vaste kern spelers geblesseerd of niet fit. Ten tijde van de Conference League finale in Tirana had Arne Slot een compleet fitte selectie tot zijn beschikking.

Kortom, PSV heeft nog bergen huiswerk te verzetten richting komend seizoen. Elders in Rotterdam kijkt Spartaan Hugo Borst tevreden toe hoe zijn Sparta uitmuntend weet te presteren. De columnist en journalist, niet geheel objectief en onpartijdig in zijn mening, vindt dat het spel van PSV niet om te zien is. Hugo Borst spreekt in de voetbalpodcast van het Algemeen Dagblad zijn verwachtingen uit over aanstaaned zondag, maar verwacht geen grootse wedstrijd.

“PSV en Ajax gaan allebei anti-voetbal spelen zondag en daarna in de beker. Het is wel leuk om de lamme en de blinde een duel op leven en dood te zien uitvechten. Ik verwacht een hele emotionele wedstrijd in Eindhoven en ook in de Kuip.”

Voor Ruud van Nistelrooij tevens de mogelijkheid om de eerste prijs van zijn carriere te pakken, los van de gewonnen Johan Cruijff Schaal. Maar Borst is totaal niet onder de indruk van het spel van PSV en kraakt de code van de beginnende trainer. “Ik heb geen idee hoe Ruud van Nistelrooij wil spelen. Als je de vastigheid en de patronen van Sparta ziet en je kijkt naar PSV. In Eindhoven hebben ze richting volgend jaar enorm veel huiswerk te doen. Net als Ajax trouwens”, klinkt het vanuit het Kasteel in Rotterdam.


Vorig artikelVermoedelijke opstelling PSV tegen Ajax: Twee wijzigingen in de basisopstelling, Sangaré moet vrezen
Volgend artikelFinancieel directeur Jaap van Baar: ‘PSV kan iets meer risico nemen in de transferzomer’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in