Home Nieuws PSV achterban blijft positief: ‘PSV wordt gewoon kampioen’

PSV achterban blijft positief: ‘PSV wordt gewoon kampioen’

20
0

De PSV achterban laat zich niet snel de put in praten. De sfeer de day after onder PSV fans is niet erg slecht gestemd blijkt na een rondje langs de sociale mediakanalen.

Wie de wedstrijd gewoon normaal weet te analyseren en niet zoals de zeer vervelende en dominant aanwezige subjectieve analist Kenneth Perez, ziet dat PSV gewoon wat pech heeft gehad en soms niet de juiste keuze’s wist te maken. PSV gaat ‘gewoon’ kampioen worden, is dan ook de algehele tendens onder de fans na Ajax – PSV.


Perez zat vol negativiteit na afloop van Ajax – PSV en had geen goed woord over voor het spel van PSV. Waar andere analisten als Bruggink en zelfs Ronald de Boer objectieve analyses kunnen geven, valt Perez stevig uit de toom als het over de club gaat die hem in 2008 eigenlijk gewoon terugstuurde naar Amsterdam. Het is inmiddels op het irritante af bij Perez. Zoals gezegd laat de PSV achterban zich niet de put in praten en beseft de aanhang heel goed dat er gewoon 7 keer gewonnen dient te worden en dat die mogelijkheden volop aanwezig zijn.

Ook Willy en René van de Kerkhof. Ook na de 3-1 nederlaag zondag in Amsterdam hebben de gebroeders nog alle vertrouwen in het kampioenschap van PSV. Dit vertelden ze maandagochtend in het programma Wakker! op Omroep Brabant radio.

“Zeker na de rode kaart voor Mazraoui en het snelle doelpunt van Luuk de Jong had PSV moeten doordrukken. En dat hebben ze niet gedaan. Dan krijg je het deksel op de neus”, analyseert hij. De penalty waaruit de 2-1 voor Ajax viel, was volgens Willy terecht. “Tja, een stomme overtreding van Schwaab op die plek”, zegt hij erover.Ook wat René betreft heeft PSV het laten liggen in Amsterdam. “Vooral na de 1-1 was PSV heer en meester. Ze hadden de tik moeten uitdelen en naar acht punten moeten gaan. Dat hebben ze nagelaten.” Maar er is ook volgens René nog niks verloren.

Willy: “Ik vertrouw erop dat PSV de komende zeven wedstrijden geen steken laat vallen. Ze staan op scherp en ze weten dat Ajax hen in de nek hijgt. Als je ze alle zeven wint ben je gewoon weer kampioen. Deze maand vier thuiswedstrijden, ze moeten nog naar Vitesse en de laatste wedstrijd tegen AZ. Maar laten we eerst de thuiswedstrijden eens winnend afsluiten”, gaat René verder. “Twee punten is niet veel. Maar goed, dat maakt de competitie alleen maar spannend. En het moet Ajax wat betreft René ook nog maar lukken om alle wedstrijden te winnen”, besluiten de broers.


Facebook Comments