Home Nieuws PSV aan de vooravond van Europese miljoenen campagne

PSV aan de vooravond van Europese miljoenen campagne

8
0

De groepsfase van de Uefa Champions League is met het aanvangen van de laatste voorronde weer een stap dichterbij gekomen. PSV kan komende maanden miljoenen euro’s aan inkomsten verdienen en daarmee de financiële positie sterk verbeteren.

De loting voor de laatste voorronde is aanstaande vrijdag waarmee het daadwerkelijke toernooi in zicht komt. 27 augustus is de officiële loting maar nu al is zeker dat PSV forse inkomsten tegemoet kan zien. Het verlies van Ajax tegen Rapid levert PSV naast de startgelden van 12,5 miljoen euro nog eens ruim 4 miljoen euro extra op.
Het spelen van Champions League voetbal brengt ook forse kosten met zich mee maar de marketingmachine en paradepaardje van de Europese voetbalbond is vooral een grote inkomstenbron te noemen.
Ajax heeft door het falen van PSV en Feyenoord jarenlang kunnen profiteren van extra inkomsten, welke nu hard nodig zijn om de huishouding in balans te houden. Ajax bouwde gestaag aan het eigen vermogen waar PSV teerde op een ‘Europa League begroting’. De rollen zijn voorlopig omgedraaid.
Naast het startgeld zijn er ook andere gelden te verdienen. Een overwinning brengt dit seizoen nog eens anderhalf miljoen euro op, bij een gelijkspel ontvangt PSV een half miljoen euro. Kwalificeert PSV zich voor de knock-outfase, wordt er nog eens 5,5 miljoen euro bijgeschreven.


Facebook Comments

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here