Home Nieuws PSG interesse deed Johan Bakayoko niets | Vele speelminuten doen wonderen

PSG interesse deed Johan Bakayoko niets | Vele speelminuten doen wonderen

545
0

Johan Bakayoko is tegenwoordig basisspeler in PSV 1. Het gemis van Noni Madueke lijkt te zijn opgevangen.

Er wordt eigenijk nauwelijks nog gesprokke over de aan Chelsea verkochte aanvaller. Johan Bakayoko komt er duidelijk aan. Na een aantal mindere beurten zoals in en tegen Sevilla, is de jongeling alsnog hard op weg een gewaardeerde basisspeler te worden.

Eerder speelde de serieuze interesse van Paris Saint-Germain maar de aanvaller liet zich er niet door afleiden. Het deerde hem feitelijk weinig. ‘Het was een lekkere week’, zegt Bakayoko tegen ESPN, dat de jonge Belg heeft uitgeroepen tot Talent van de Maand.

De Belg is een van de spelers die het tussentijdse vertrek van Cody Gakpo en Noni Madueke heeft moeten opvangen en daar ook in lijkt te slagen. De Franse club PSG was bereid om vijftien miljoen euro (inclusief bonussen) te betalen maar PSV en het management van de Belg gingen niet overstag.

‘Het is leuk als zo’n club je benadert’, zegt Bakayoko over de interesse van PSG. ‘Maar mensen die mij kennen, weten dat ik gewoon mezelf ben. Dan doet het mij niet wat het anderen zou doen. Natuurlijk, die erkenning is gewoon leuk, maar het is niet dat het mijn hoofd verandert.’

Bakayoko bleef bij PSV en begon de laatste vijf wedstrijden telkens in de basis. In die duels was het talent goed voor drie doelpunten en twee assists. Ook voor Bakayoko geldt dat veel speelminuten wonderen doen. Het heeft er alle schijn van dat Bakayoko wekelijks stappen voorwaarts weet te maken.

‘In het begin had ik het er moeilijk mee dat ik weinig speelde, maar het is goed voor mij om door te zetten. Na de stap naar het eerste elftal denk je dat het wel goed komt, maar dan kom je in de harde wereld. Dan is het aan jou. Of je zet alles op alles om jezelf te verbeteren en het beste in jezelf naar boven te halen – want je hebt talent, anders ben je hier niet -, of je geeft het op’, klinkt het vol overtuiging.


Vorig artikelPSV naar Waalwijk: Van Nistelrooij ziet Drommel groeien en Boscagli terugkeren
Volgend artikelNieuwe bekerfinale dichtbij, PSV dichterbij bekerprolongatie na eenvoudige loting

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in