Home Nieuws ‘PSG dreef prijs Memphis Depay op’

‘PSG dreef prijs Memphis Depay op’

27
0

Marcel Brands maakte afgelopen week bekend dat PSV meer aan de transfer van Depay over zal houden dan aan het bedrag waaraan in de media gerefereerd wordt. Het machtige Franse PSG heeft daar een voorname rol ingespeeld, verklaarde Brands.

Bij monde van algemeen directeur Woodward werd direct akkoord gegeven voor de vraagprijs van PSV. “Ik noemde de prijs die we wilden hebben en dat was voor Woodward akkoord. Ik moet wel zeggen dat Kees Ploegsma junior van SEG hierin een goede rol heeft gespeeld. Hij was vanaf het begin heel correct en transparant. Zonder hem was het bedrag voor PSV waarschijnlijk lager uitgevallen. Het is een unicum dat een speler uit de Eredivisie op die leeftijd al zoveel geld oplevert. Uiteindelijk heeft Ploegsma de clubs gevonden die dit wilden betalen. Als je heel realistisch naar de marktwaarde van Memphis kijkt, dan ligt die volgens mij rond de 20 à 25 miljoen. Gezien zijn leeftijd en hetgeen hij op dat moment had gepresteerd. Dan moet er toch maar iemand zijn die veel meer wil en kan betalen. De toon werd gezet door Paris Saint-Germain.”

Over welke clubs nog meer in staat zijn zulke transfersommen voor Nederlandse topspelers te betalen zegt Brands: ‘Chelsea, Manchester City, United dan, Arsenal doet dat niet zomaar. Verder heb je Barcelona en Real Madrid plus Bayern… En Paris Saint-Germain dus. Maar dan houdt het wel op. Als zich uit die categorie twee clubs mengen om een speler  van jou, wordt het interessant. De afspraken die je maakt, zijn bij elke transfer verschillend. Vaak beding je een doorverkooppercentage of een bonus bij een minimaal aantal gespeelde wedstrijden, maar dat eerste had bij Memphis niet zo veel zin. We hebben afspraken gemaakt over bonussen die voor Memphis en Manchester United haalbaar zijn.” De uiteindelijke transfersom voor Depay ligt ongeveer op 34 miljoen euro als de bonussen worden meegeteld, liet Brands ontvallen.


Facebook Comments

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here