Home Nieuws Provocerende linksback Lens over ‘ruzie’ met Walter Benítez: ‘Soms moet je provoceren’

Provocerende linksback Lens over ‘ruzie’ met Walter Benítez: ‘Soms moet je provoceren’

4417
0

De linkervleugelverdediger van Racing Club de Lens deed afgelopen woensdagavond weer van zich spreken.

Net als in de heenwedstrijd in Lens, begon de back ook in het Philips Stadion vrij snel met aandacht trekken door vervelend gedrag ten toon te spreiden. Facundo Medina, Argentijn van afkomst, was ook woensdagavond in het Philips Stadion weer een opvallende verschijning door het wedstrijdbroekje wat hoger op te trekken dan de overige 21 veldspelers.

De verdediger van RC Lens viel verder ook op door zijn provocaties en zocht bijvoorbeeld ook landgenoot Walter Benítez in de zestienmeter op na het krijgen van krampverschijnselen. Na afloop kreeg Medina enkele vragen over zijn gedrag richting spelers van PSV en over Walter Benítez in het bijzonder.

“Aah, Walter! Ik kan goed met hem overweg, het is een vriend van me”, begint Medina voor de camera van RTL 7. “Ik ging vragen of hij ging zitten om tijd te rekken. Het is een collega van mij, we gaan geen ruzie maken. Ik wil nooit met de tegenstander ruziemaken. Het is voetbal, soms moet je provoceren. Dat hoort bij het spel. Het is normaal”, aldus Medina, die met zijn reactie toch de plank missloeg.

In Lens zocht Medina net voor rust enkele keren de confrontatie met Johan Bakayoko, die net daarvoor een stevige schouderduw uitdeelde in een duel. Medina wilde Bakayoko duidelijk van repliek dienen door hem zonder dat de bal in de buurt was of er sprake van een duel was, een aantal duwen terug te geven. Bakayoko keek niet op of om en liep professioneel weg van het gebeuren.

In het Philips Stadion herhaalde de Argentijnse back zijn provocerende gedrag want al na enkele minuten besloot Medina Bakayoko opnieuw te duwen zonder dat er sprake was van een duel. De Argentijn ontving in de tweede helft een gele kaart voor zijn provocerende gedrag. Een terechte gele kaart, die hij al veel eerder had moeten ontvangen.


Vorig artikelVan Hanegem ergert zich aan Lozano: ‘Een goede draai om zijn oren’ | Reactie Peter Bosz
Volgend artikelWim Kieft over bijzondere prestatie én ‘passeren’ Luuk de Jong: ‘Dat was niet de bedoeling’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in