Home Columns Provocerende Bas Nijhuis is alle irritatie voorbij

Provocerende Bas Nijhuis is alle irritatie voorbij

558
0

De irritatie rond Bas Nijhuis verdween maandagmorgen naar de achtergrond vanwege het ontslag van Mark van Bommel maar de leidsman ging zondag in de Kuip behoorlijk over de grens van het acceptabele.

Bas Nijhuis voelt zich al weken geroepen om elke week aan te schuiven bij voetbalpraatprogramma’s als Veronica Inside omdat de leidsman uit Twente glijdt op de aandacht. Niemand in voetbalminnend Nederland zit te wachten op de mening van een scheidsrechter en al helemaal niet die van Bas Nijhuis maar Nijhuis maakt het allemaal niet uit en heeft het niet in de gaten dat zijn gedrag ver over de grens van irritatie gaat.

De irritante scheidsrechter glimt elke week opnieuw als hij van Johan Derksen steeds dezelfde complimenten weet te ontvangen. Derksen is een fan van de onberekenbare en daarmee onbetrouwbare Twentse scheidsrechter.

Nijhuis ging maandagavond opnieuw in op zijn vervelende en irritante gedrag tijdens Feyenoord – PSV. Nijhuis vond het nodig zich te bemoeien met het spel van PSV en liet weten dat de wedstrijdbeelden duidelijk weergaven waarom Feyenoord van PSV wist te winnen. Het is niets meer of minder dan provoceren wat Nijhuis doet. Het is ongehoord irritant dat een scheidsrechter tijdens een wedstrijd zijn mening geeft over het niveau van het getoonde spel.

Nijhuis beet Viergever zelfs toe dat PSV eerst maar eens zelf twee moest scoren alvorens commentaar op Koninklijke Hoogheid Nijhuis te leveren.

Over het discutabele strafschop moment zei hij tegen FOX Sports, dat hem confronteerde met de beelden. ‘Op het veld had ik de beste positie.’ Had VAR Dennis Higler hem moeten overrulen? ‘Nee, je moet alleen ingrijpen als je bewijs hebt. Dat heeft hij niet en dan moet hij ervan afblijven.’

Nijhuis snapt nog wel dat er veel analytici zijn die het geen strafschop vinden. ‘Vanuit dit beeld lijkt het zo dat het niet veel is, maar ik kan er niet veel mee.’

Nijhuis had weinig begrip voor de protesten van de PSV spelers en dat zegt op zich al genoeg. Nijhuis stelt zijn eigen mening boven de realiteit en daarmee ben je niet alleen een hele irritante maar ook een hele zwakke scheidsrechter.

Op het veld deelde Nijhuis dus gele kaarten uit voor de protesten van de PSV’ers. ‘Als het echt verkeerd is grijpt de VAR wel in, dan moet je gewoon niet protesteren. Niet zeiken maar doorvoetballen’, zegt het gladde media mannetje.

Als kers op de taart zegt hij over het moment: ‘Waar hebben we het over? Het werd 3-0 daardoor. Ik zei ook tegen Nick Viergever: “scoor eerst eens twee keer, dan praten we verder. Het spel zegt genoeg, dan moeten we niet bij de scheidrechter zijn.’

Bas Nijhuis is anno 2019 totaal ongeschikt als onpartijdig scheidsrechter en verdient harde sancties vanuit de KNVB voor zijn hoogst irritante gedrag.

En daarmee doelen we niet op sancties naar aanleiding van het geven van een terechte of onterechte strafschop. Er valt namelijk best iets voor te zeggen een strafschop toe te kennen na de vermeende handsbal van Viergever.

Echter doelen we op sancties naar aanleiding van zijn gedrag en uitspraken richting spelers die weerstand geven na een scheidsrechterlijke beslissing. Bas Nijhuis laat daarmee het bloed van menig supporter koken. Kortom, Bas Nijhuis is met zijn neerbuigende en irritante gedrag alle irritatie al ver voorbij.


Vorig artikelVermoedelijke opstelling: Faber begint met Pereiro en handhaaft Rosario
Volgend artikelRedt Mo Ihattaren de positie van John de Jong?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in