Home Nieuws Project van Nistelrooij: ‘Als Ruud belt ga je naar PSV, Guus Til...

Project van Nistelrooij: ‘Als Ruud belt ga je naar PSV, Guus Til laat een verbijsterde Arne Slot achter’

5511
0

Ruud van Nistelrooij is zonder een officiële wedstrijd van PSV 1 te hebben gecoacht al nadrukkelijk aanwezig in medialand.

De nieuwe coach van de club maakt veel indruk op menig journalist of PSV watcher. Ook Voetbal International columnist Nico Dijkshoorn is onder de indruk van de eerste weken van Ruud van Nistelrooij als hoofdcoach van PSV. Dat de nieuwe coach een enorme aantrekkingskracht op alles en iedereen heeft, ziet men in medialand ook. De kwalificaties en aanduidingen ‘Project PSV’ en ‘Project van Nistelrooij’ vallen geregeld. Het lijkt PSV tot op heden allemaal goed te doen. Er zijn immers diverse spelers die speciaal voor Ruud van Nistelrooij naar PSV komen.

Dat geldt voor Xavi Simons, maar ook voor Guus Til. Ook de Braziliaan Savinho wenst kost wat Kost naar PSV te verhuizen en denkt niet er niet aan voor het Franse Troyes te gaan spelen. PSV en Ruud van Nistelrooij hebben een enorme aantrekkingskracht op vele spelers. Voetbal International-columnist Nico Dijkshoorn is er in ieder geval van onder de indruk. Dijkshoorn wijst zijn lezers op de aantrekkingskracht van Ruud van Nistelrooij. Arne Slot plukt er de wrange vruchten van, ziet Dijkshoorn.

“Ruud van Nistelrooij maakte Manchester United en Real Madrid kampioen. Dan kom je net even anders binnen”, schrijft Dijkshoorn in Voetbal International. “PSV heeft volgens mij goud in handen. Het Ruud-effect is al duidelijk voelbaar.” Dijkshoorn vervolgt: “Drie nieuwe spelers hebben in interviews aangegeven dat een gesprek met Ruud doorslaggevend was. Dat begrijp ik meteen. Als Ruud je belt, moet dat voor veel jonge voetballers voelen alsof Michael Jordan je vraagt of je zin hebt om met hem een potje basketbal te spelen”, zag Dijkshoorn, die vervolgens naar de breuk tussen Guus Til en Arne Slot wijst.

OP de dag dat Til in Antwerpen vernam wat hij kon gaan verdienen, was een simpele rekensom voldoende om voor Antwerp te kiezen maar die dag belde ook Ruud van Nistelrooij. En dus geschiedde dat waar Arne Slot al helemaal geen rekening mee had gehouden. “Guus Til laat een verbijsterde Arne Slot achter. De reden: een telefoontje van Ruud. Kan je honderd keer Trainer van het Jaar zijn geworden, als Ruud in zijn pyjama op de rand van zijn bed je spits belt ben je kansloos”, aldus Dijkshoorn.


Vorig artikelDe selectie zou ver rond zijn maar Engelse media melden concrete interesse PSV in Liverpool verdediger
Volgend artikelPSV en Erick Gutiérrez naderen akkoord over contractverlenging

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in