Home Nieuws Project Schmidt moet PSV directie inmiddels grote zorgen baren, ook analyse Schmidt...

Project Schmidt moet PSV directie inmiddels grote zorgen baren, ook analyse Schmidt na afloop is een punt van zorg

6439
0

In gesprek met ESPN gaf Roger Schmidt na afloop van Real Sociedad aan dat de teleurstelling groot was. Tot hier een gewone reactie van een verliezend trainer.

Wie de analyse, visie en nabeschouwing van Schmidt na Real Sociedad – PSV verder aan weet te horen zal toch vraagtekens zetten bij die analyse. Schmidt vindt dat het tegen zat maar de Duitser lijkt te vergeten dat PSV geen enkele kans wist te creëren op een mislukte afzwaaier van Bruma op de lat na. In de tweede helft wist de ploeg van Schmidt geen enkel schot op doel te produceren. Het balbezit was daar maar Real Sociedad vond het allemaal wel best.

Er kunnen dus ook vraagtekens bij de gekozen tactiek worden gezet want PSV trok ten aanval waar Sociedad moest winnen. De PSV defensie blijkt al maanden niet met zulke wedstrijdsituaties te kunnen omgaan gezien alle weggegeven ruimte achter de defensie. Het werd een pijnlijke afgang voor PSV, die Schmidt na afloop weet te omschrijven als dat het allemaal tegen zat.

“We hebben onze best gedaan om te overwinteren in de Europa League”, aldus Schmidt. “Het verhaal van de wedstrijd is dat het bij ons allemaal tegen zat. Het was gewoon niet onze dag. Die penalty, de rode kaart, de bal bij de 2-0. Dat was allemaal te veel.” PSV speelde in San Sebastian een nagenoeg letterlijk en figuurlijk kansloze wedstrijd, waarmee de analyse van Schmidt na afloop een regelrecht punt van zorg is te noemen. De analyse van Schmidt zorgde ook bij Rik Elfrink van het Eindhovens Dagblad voor gefronste wenkbrauwen.

Overall vond de trainer dat PSV geen slechte wedstrijd speelde. Schmidt wekte met zijn visie op de wedstrijd bevreemding op bij het aanwezige Nederlandse journaille. “Maar we waren in de laatste dertig meter niet scherp genoeg. We hadden tot meer kansen moeten komen”, zo gaf hij aan. “Dat gecombineerd met de fouten die achterin werden gemaakt zorgden er voor dat het niet genoeg was om door te gaan”, krijgt Schmidt weer wat realiteitszin terug over de wedstrijd.

Schmidt vond niet dat zijn ploeg met hoge pressie speelde voor rust. “We hadden rond de zeventig procent aan balbezit. Dat heeft weinig met hoge pressie te maken”, zei hij daarover. “We hadden de wedstrijd op een goede manier onder controle. We wonnen de bal snel weer terug. Zo spaar je energie. Als je dan het moment ziet bij die strafschop heeft dat ook niets met hoge pressie te maken.”

Gevraagd werd aan de trainer wat nu het verschil is tussen de Europa League en Conference League. “Het is natuurlijk een niveau lager. Het blijft een Europese competitie. We zullen nu onze best doen om hier zo succesvol mogelijk te zijn.” Het relaas van Schmidt lijkt inmiddels laconieke vormen aan te nemen in een periode dat Schmidt en PSV op een lijn moeten zien te geraken over de toekomst. Het kan niet anders dat de PSV directie zich inmiddels grote zorgen maakt over project Schmidt, waarin gedurende bijna twee jaar veel zo niet alle wensen van de trainer zijn ingevuld. Het resultaat is nog steeds niet daar.

Sterker nog, een van doelstellingen is inmiddels niet behaald: overwintering in de Europa League na een avond dat een punt voldoende was geweest. Of wenst Schmidt echt grote investeringen te doen en is dat nu net de dwarsligger tussen club en trainer? Het project Roger Schmidt bij PSV baart inmiddels grote zorgen. Waarschijnlijk ook bij de directie.


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here