Home Nieuws Professionele van Ginkel wordt geprezen en gewaardeerd: ‘Je moet af en toe...

Professionele van Ginkel wordt geprezen en gewaardeerd: ‘Je moet af en toe plaats nemen op de bank’

230
0

Marco van Ginkel is bepaald geen speler die bij de pakken neer gaat zitten als er geen minuten worden gemaakt.

De middenvelder en tevens aanvoerder begon het seizoen met veel speeltijd maar ziet zo langzamerhand steeds minder perspectief nu anderen vaak de voorkeur krijgen. Toch lijkt van Ginkel niet van plan de handdoek te gooien. De aanvoerder denkt dat er voor hem nog mooie wedstrijden in het verschiet liggen komende maanden. Schmidt is blij met de professionele houding van zijn eigenlijke aanvoerder.

Na afloop van PSV – RKS ging van Ginkel het gesprek aan met de media over zijn reserverol. Van Ginkel gaf in gesprek met ESPN aan blij te zijn dat hij tegen RKC weer mocht spelen. “Ik heb corona gehad en een kleine blessure. Er werden goede resultaten geboekt en dan moet je af en toe plaats nemen op de bank en wachten op jouw kans. Die was er nu”, aldus Van Ginkel.

Gevraagd werd of het lastig spelen was omdat er zo veel wisselingen waren in de ploeg. In het verleden heeft van Ginkel zich daar al eens over uitgelaten. Nu zegt hij daar over: “In de eerste helft zijn we helemaal niet in de problemen geweest. Je moet dan zelf wel de kansen creëren, maar dat hebben we ook gedaan. Na één minuut hadden we al op voorsprong kunnen komen en dan maak je het jezelf iets makkelijker”, zo gaf hij aan. “Het bleef heel lang 1-0. Na de wissels kwam dan toch de 2-0 en dan weet je dat het klaar is.”

Met zijn toekomst is de aanvoerder nog niet bezig. Komt er na dit seizoen ruimte voor ene transfer? Is Vitesse een optie? “Ik concentreer me nu op dit seizoen. We hebben nog heel belangrijke wedstrijden en belangrijke prijzen om voor te spelen. Daarna gaan we wel kijken”, zei hij daarover. “Ik voel me nog goed. Ik denk dat ik uiteindelijk ook nog heel belangrijk kan zijn voor PSV”, aldus Marco van Ginkel.


Vorig artikelJordan Teze trots op eerste doelpunt
Volgend artikelRoger Schmidt bewaakt deze dagen het mentale en fysieke aspect van de selectie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in