Home Nieuws ‘Probleemspeler’ Marcelo vertrokken bij Lyon, contract ontbonden na problemen met club én...

‘Probleemspeler’ Marcelo vertrokken bij Lyon, contract ontbonden na problemen met club én fans

2124
0

Voormalig PSV verdediger Marcelo was afgelopen maanden persona non grata bij Lyon. Aan die status is een einde gekomen.

Club en speler hebben namelijk deze week afscheid van elkaar genomen. De wegen van Olympique Lyon en Marcelo zijn per direct gescheiden nadat het contract van Marcelo is ontbonden. Dat melden Franse media, die Marcelo als een ‘probleemspeler’ omschrijven. De oorzaak zou liggen in de houding van Marcelo in combinatie met zijn prestaties. Aan het begin van dit seizoen verloor Lyon een aantal keer en was Marcelo de gebeten hond. De aanhang van de club uit Lyon had het helemaal gehad met het spel van de Braziliaan, die in zijn PSV jaren ook bij tijd en wijle laks en nonchalant kon optreden.

Volgens Olympique Lyonnais had Marcelo zich in augustus na een competitieduel met Angers misdragen in de kleedkamer. Sindsdien werkte de viervoudig Braziliaans international zijn duels af in het tweede elftal van Lyon. In december 2019 diende Marcelo al een transferverzoek in nadat fans hem bij een Champions League-duel op een spandoek hadden afgebeeld als een ezel, met de tekst: ‘verlaat de club’. Het was Memphis Depay die Marcelo toen bijstond en probeerde het spandoek te verwijderen. Tussen Marcello en de fans van Lyon is het nooit meer goed gekomen.

Marcelo had in Lyon nog een verbintenis tot de zomer van 2023 maar club en speler zijn op elkaar uitgekeken. Aan het begin van dit seizoen werd de Braziliaan door Bosz zelfs al verbannen naar het beloftenteam. De verwachting is dat Marcelo terug zal keren naar Brazilië.


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here