Home Nieuws Prima start Vertessen bij Union | Van Bommel baalt, Belgische spits meteen...

Prima start Vertessen bij Union | Van Bommel baalt, Belgische spits meteen in feestgedruis

3428
0

Yorbe Vertessen kent een prima start bij zijn tijdelijke nieuwe werkgever Union Sint-Gillis.

De Belgische club, de laatste jaren flink aan de weg timmerend, geldt nog altijd als titelkandidaat in Belgie maar staat nog wel wat punten achter op de koploper. Daar zou Yorbe Vertessen verandering in moeten brengen, zo is de gedachte van de ‘ons kent ons’ club Union Sint-Gillis. De Brusselse club geldt als een echte familieclub waar de banden tussen spelers en supporters hecht en familiair te noemen zijn.

Yorbe Vertessen is meteen al opgenomen in de cultuur van Union Sint-Gillis. Vertessen, eerder door Mark van Bommel gebeld om voor Antwerp te gaan spelen, werd recent al in het feestgedruis opgenomen na de eerste wedstrijd van de halve finale van de Beker van België tussen Union en Antwerp. Als het aan Antwerp-trainer Mark van Bommel had gelegen, zou Vertessen die avond in het rood-wit van de bezoekers hadden gespeeld. De aanvaller bevestigt dat zijn ex-trainer bij PSV hem wilde hebben.

‘We hebben wel een belletje gepleegd. Toen stond het alleen bijna vast dat ik hierheen zou komen. Ik wilde naar Union, puur door de speelstijl’, zei Vertessen.

Union won de heenwedstrijd in de Croky Cup van Antwerp, en dat werd dus gevierd. ‘Ik was met mijn ouders. We hebben na de wedstrijd nog iets gedronken. Ik ging met hen mee naar huis, we moesten nog wachten op het busje dat ons naar de auto zou brengen. De Union-fans pakten mij vast en begonnen te zingen en te springen. Ik deed vrolijk mee. Heel warm, heel leuk. Ik geniet wel van zulke momenten.’

‘De titel pakken is het doel, dat zou heel mooi zijn. En de beker ook, we staan er denk ik heel goed voor. Als we die er nog bij kunnen pakken en zo ver mogelijk kunnen raken in de Europa League, dan zou het heel mooi zijn’, besloot Vertessen bij Eleven Sports.

Union staat met 1-0 voor in het tweeluik met Antwerp door een goal van Bart Nieuwkoop. Begin maart is de return in het Bosuilstadion, als Union de voorsprong vasthoudt gaat het naar de bekerfinale. Verder zijn de Brusselaars momenteel runner-up in de Jupiler Pro League, achter koploper RC Genk. Europees kwalificeerde de ploeg van Karel Geraerts zich voor de laatste zestien van de Europa League, de tegenstander moet nog bekend worden. Yorbe Vertessen heeft een goede keuze gemaakt om aan zijn ontwikkeling te werken.


Vorig artikelVan Nistelrooij pareert vraag over overgewicht Saibari, trainer neemt twijfels Hans Kraaij weg
Volgend artikelNog belangrijker dan de transfers van Gakpo en Madueke zijn de bizarre cijfers van Érick Gutiérrez

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in