Home Nieuws Prijskaartje Ibrahim Sangaré onderwerp van gesprek na veelvuldig balverlies

Prijskaartje Ibrahim Sangaré onderwerp van gesprek na veelvuldig balverlies

1832
0

PSV houdt na de remise op Ibrox Park alle zicht op de groepsfase van de Champions League maar er is wel veel om over na te praten.

Niet alleen door zijn blunder net voor rust werd Ibrahim Sangaré na afloop gespreksonderwerp nummer één. Er werden harde noten gekraakt na afloop van Rangers – PSV, waar analist Giovanni van Bronckhorst het nog positief afsloot voor de Ivoriaan.

Als Ibrahim Sangaré dat doet waar hij niet goed in is, ontstaan er standaard grote problemen. In Glasgow deed Sangaré veelal waar hij niet goed in is en dus stapelde de Ivoriaan balverlies op balverlies. Het leidde zelfs tot de 1-0, volkomen onnodig welteverstaan.

Het spel wat Sangaré op het lijf geschreven is, is heel simpel: ballen veroveren en weer inleveren bij een ploeggenoot. Maar Ibrahim Sangaré lijdt vaak aan zelfoverschatting dan wel aan een vorm van teveel vertrouwen in eigen kunnen. Ook rond het inspelen net voor de 1-0 van Rangers, dacht Sangaré door zelfoverschatting de situatie nog te kunnen redden.

De analisten Jan Boskamp en Giovanni van Bronckhorst vonden Ibrahim Sangaré zwaar teleurstellen in Glasgow en al snel begonnen de heren analisten over het prijskaartje dat om de nek van de Ivoriaan hangt. “Hij maakte wel een goede goal, maar hij had zó veel balverlies”, zegt Boskamp aan tafel bij RTL. “Dat kun je je niet voorstellen.”

“Hij was in principe altijd vrij aanspeelbaar. In principe is hij een gouden gozer voor je ploeg”, zegt Boskamp, die bijval kreeg van Van Bronckhorst. “Vandaag was het minder, maar het is natuurlijk een geweldige speler.”

Boskamp wijst nog naar de defensie. “Waar ik het meest van ben geschrokken, is de verdediging op bepaalde momenten. Van Dest kan ik het begrijpen, omdat hij heel weinig gespeeld had. Maar het ging heel moeilijk”, wijst Boskamp met name naar de slotfase, want verder is PSV niet bijzonder vaak in de problemen gekomen.

Na afloop predikte Peter Bosz vooral rust en realisme. Bosz stelde wel vast dat Ibrahim Sangaré ‘een grote fout’ heeft gemaakt maar hij nam het ook op voor Sangaré. “Het is gewoon een grote fout van Ibi, dat is duidelijk.” Bosz wijst echter van de hand dat Sangaré of andere spelers teveel balverlies lijden. “Ik heb dat dit jaar nog niet meegemaakt”, aldus Bosz na de wedstrijd in de catacomben van Ibrox Park.


Vorig artikelDominant PSV houdt zicht op groepsfase | Sangaré doet blunder Benítez teniet, Boscagli absolute uitblinker op één moment na
Volgend artikelRangers – PSV | In Schotland heerst na ‘figurantenrol’ een stemming die neigt naar zelfoveschatting

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in