Home Nieuws Prestaties Unnerstall maken Stan Valckx trots, VVV bestuurder is PSV nog altijd...

Prestaties Unnerstall maken Stan Valckx trots, VVV bestuurder is PSV nog altijd dankbaar

1152
0

Stan Valckx kijkt met veel genoegen naar de prestaties van Lars Unnerstall in Enschede en eerder bij PSV.

VVV sloeg enkele jaren geleden een grote slag door Lars Unnerstall te contracteren en al snel stond de Duitse doelman in de belangstelling van PSV. Technische baas Stan Valckx besefte ook al snel dat het lastig zou worden om Unnerstall lang te kunnen binden en dus werden er creatieve oplossingen gezocht in de vorm van een deal met PSV, dat al snel stond te poppelen om Unnerstall over te nemen van VVV.

Nu de atletische doelman inmiddels speler van FC Twente is kijkt de baas van VVV in gesprek met Tubantia terug op die deal met PSV. Unnerstall bleek ook een sociale jongen te zijn, iets wat de Limburgse baas van VVV wel kon bekoren.

“Toen het rond was, is onze keeperstrainer John Roox, die een hele belangrijke rol speelde, met Lars aan de slag gegaan. Hij heeft vanaf het eerste moment punten gepakt voor VVV en was ook populair bij de supporters en de spelers. Hij had een voorbeeldfunctie en kwam bijvoorbeeld op vrije dagen trainen. En als het tegen zat, pepte hij de ploeg op. Danny Post was de aanvoerder, maar ook Lars werd snel een leider. Het mentale zat bij hem meer dan goed en hij was heel betrokken. Toen hij bij PSV zat, kwam hij met zijn vrouw naar Venlo om carnaval te vieren. Stond hij maandagmiddag ineens naast ons in de kroeg. Verkleed en al, dat was geweldig. Dat zegt alles over zijn betrokkenheid en dat hij het erg naar zijn zin gehad heeft in Venlo”, zegt Valckx.

VVV kon Unnerstall voor één jaar vastleggen. Daarna klopte PSV op de deur. “We hebben een goede band met PSV en hadden het geluk dat we hem nog een jaar konden huren voor een hele schappelijke prijs. Anders zijn deze constructies niet mogelijk. We probeerden al in oktober om Lars langer vast te leggen, maar hij wilde kijken wat er op zijn pad zou komen en dat is ook logisch. Er was veel meer interesse voor Lars, want twee subtoppers uit de Eredivisie waren ook concreet. Lars laat het nu ook bij FC Twente wekelijks zien. Voor hen is het een topaanwinst.”

Via PSV naar FC Twente, maar wel transfervrij. Dat werd het traject voor Unnerstall. Bij PSV was Unnerstall vooral stand-in en keepte hij slechts vijftien Eredivisie-wedstrijden. Unnerstall besloot zijn contract bij PSV niet te verlengen, mede omdat hij dichterbij huis wilde wonen. FC Twente werd uiteindelijk zijn nieuwe club. “Ik werd gebeld door de zaakwaarnemer of we interesse hadden in Lars Unnerstall”, weet Streuer nog. “Omdat het de bedoeling was dat Joël Drommel verkocht zou worden, zijn we daar meteen mee aan de slag gegaan. Ron Jans stond er ook achter.”

“Hij liet een huis bouwen vlakbij zijn woonplaats en dat viel mooi samen. We namen natuurlijk wel een risico omdat Drommel nog niet weg was. Als we hadden gewacht tot Joël vertrokken was, dan was dit nooit gelukt. We hebben het initiatief genomen en vonden dat we dit moesten doen. Als Lars niet transfervrij was geweest, was het erg moeilijk geworden omdat we dan een transfersom neer hadden moeten leggen, terwijl we met Drommel nog een andere keeper in huis hadden. Wij gingen ervan uit dat hij weg zou gaan, soms moet je ook gewoon een risicootje nemen”, aldus technische baas Streuer van FC Twente over het vastleggen van Lars Unnerstall.


Facebook Comments Box