Home Nieuws Prestaties Luuk de Jong tegen Arsenal gaan Europa door, van UEFA tot...

Prestaties Luuk de Jong tegen Arsenal gaan Europa door, van UEFA tot Spaanse en Italiaanse kranten

2757
0

Luuk de Jong is weer helemaal terug en beschikbaar voor Ruud van Nistelrooij. De spits viel uit tegen Rangers FC en PSV leek meteen verworden tot een min of meer ‘gehandicapt’ elftal zonder aanspeelpunt.

Nu de spits weer beschikbaar is lijkt het niveau van het elftal van Ruud van Nistelrooij per week omhoog te schieten. ga maar na, Luuk de Jong valt in op bezoek bij Arsenal en meteen kreeg de ploeg vertrouwen en meer drang naar voren. In de uitwedstrijd bij FC Groningen bleek de ploeg met Luuk de Jong beter voetbal te spelen en meerdere kansen te creëren. Dat geldt ook voor de wedstrijd tegen Arsenal van afgelopen donderdag. Met Luuk de Jong kreeg PSV grip op Arsenal en werd het gevaarlijker op de helft van de Londenaren.

Britse media waren dan ook onder de indruk van dat wat Luuk de Jong in huis heeft. De prestatie van de Jong werd op waarde beoordeeld e dat gold ook voor de media in de grote voetballanden. De uitslag van PSV – Arsenal werd ook in Spanje en Italië in beeld gebracht. De ingevallen spits maakte zelfs kans om uitgeroepen te worden tot Speler van de Week. De voetbalkranten in Spanje en Italië zagen dat de Jong flink is gegroeid in zijn buitenlandse jaren in de Primera Division. De spits, vaak omschreven als beste kopper van Europa, wordt in Zuid-Europa inmiddels gezien als internationale topspits, die ook voor Oranje belangrijk kan zijn.

De UEFA nomineerde Luuk de Jong namelijk, net als Amine Gouiri van Stade Rennes, Roberto Navarro van Real Sociedad en Omri Altman van AEK Larnaca. ‘Het is lastig om een wedstrijd te bedenken waarin een speler die er in de rust in kwam zoveel impact had als Luuk de Jong donderdagavond’, schrijft het Engelse Sky Sports. ‘Het waren 45 geweldige minuten van de aanvaller.’

De Jong, Simons en Cody Gakpo krijgen een 8 van de Engelse sportzender. The Guardian spreekt van een ‘masterclass’ van de zo geprezen PSV spits. ‘Na zijn entree klopte alles bij PSV.’ The Evening Standard prijst Simons. ‘De negentienjarige PSV’er terroriseerde de Arsenal-verdediging met zijn voetenwerk en dribbels’, schrijft The Evening Standard.

De Engelse analisten hadden vooral oog voor alles wat misging bij Arsenal. Martin Keown ergerde zich als analist bij BT Sport voor het tweeluik tussen PSV en Arsenal met name aan de 2-0 van Luuk de Jong. “Waarom stond Kieran Tierney op hem? Ik schreeuwde naar de tv, maar het was al te laat. Als Ramsdale (keeper, red.) dan ook nog langs de bal maait”, klinkt het.


Vorig artikelNEC spelers onder de indruk van prestatie PSV tegen Arsenal: ‘Als ze dit al laten zien tegen Arsenal’
Volgend artikelBritse tabloids zijn nederlaag Arsenal in Eindhoven nog niet vergeten en zetten Luuk de Jong op de troon

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in