Home Nieuws Prestaties en cijfers ‘Fenomeno’ Cody Gakpo gaan wederom heel Europa door

Prestaties en cijfers ‘Fenomeno’ Cody Gakpo gaan wederom heel Europa door

1198
0

Over enkele maanden begint het wereldkampioenschap voetbal in Qatar met Cody Gakpo als vermoedelijke basisspeler van Oranje.

De man die momenteel wekelijks uitblinker is maakt door geheel Europa vele tongen los. Inmiddels zijn de cijfers van Cody Gakpo indrukwekkend te noemen en houdt hij cijfermatig zelfs gelijke tred met topscorer Erling Haaland van Machester City. Gakpo is inmiddels al weken achtereen bepalend te noemen en sleept PSV er op moeilijke momenten doorheen. Afgelopen donderdag was Gakpo in Zwitserland al de grote man maar zondag in Heerenveen deed de aanvoerder dat nog eens dunnetjes over. Gakpo besliste sc Heerenveen – PSV in zijn voordeel en dus kon er door de vloek van Friesland eindelijk een streep gezet worden.

Zijn prestaties gaan momenteel geheel Europa door. De bekende Italiaanse sport- en voetbalkranten richten de pijlen op ‘fenomeno’ Gakpo en ook in Engeland is er veel aandacht voor de nationale en internationale prestaties van de aanvoerder van PSV. Gakpo rijgt de doelpunten en assists aaneen alsof het niets is. Over de wedstrijd in Heerenveen was Gakpo na afloop even nuchter als altijd.

‘Het voelde als een bevrijding. Het was een hele moeilijke wedstrijd, ze hielden het heel erg compact. Dat deden ze heel erg goed. We kregen in de eerste helft enkele goede kansen, die lieten we onbenut. Dat hij dan uiteindelijk nog valt, is dat wel een opluchting, ja. Het was denk ik geen hele hoogstaande wedstrijd, veel slordigheden over en weer, maar ik vond het als speler wel een hele leuke pot om te spelen. Misschien dat het voor het publiek iets minder attractief was’, aldus Cody Gakpo, die zichzelf de komende maanden op een nog hogere troon kan zetten.


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here