Home Nieuws Presentatie in beeld | RB Leipzig dolgelukkig na huurtransfer: ‘In zijn leeftijdsklasse...

Presentatie in beeld | RB Leipzig dolgelukkig na huurtransfer: ‘In zijn leeftijdsklasse beste van Europa’

481
0

Plichtplegingen te over woensdag in Leipzig na de komst van Xavi Simons naar de Oost-Duitse stad.

Xavi Simons is inmiddels officieel speler van Red Bull Leipzig en dat is precies wat Simons wilde. Champions league voetbal binnen handbereik en meer weerstand dan in de Eredivisie. Of Xavi Simons zichzelf toch enigszins overschat in zijn grote drang naar de Europese top, zal later vast allemaal duidelijk worden.

In Leipzig zijn ze erg blij tot licht euforisch door de komst van de jonge topvoetballer. Technisch directeur Max Eberl somde alle pluspunten van de middenvelder op en ging uitgebreid in op zijn enorme talent.

“We hebben een uitzonderlijk jong talent kunnen inlijven met Simons. Hij is één van de beste aanvallende middenvelders van Europa in zijn leeftijdsgroep. Met zijn individuele kwaliteiten heeft hij alles dat nodig is om de Bundesliga razendsnel te veroveren”, zegt Eberl in gesprek met de officiele clubkanalen.

Eberl vindt dat Simons op alle posities achter de spits uit de voeten kan maar een positie in de spits past Simons ook, denkt de Duitse td van dienst.

“Hij heeft een uitstekend begrip van tactiek en technisch vermogen, gecombineerd met intelligentie. Hij is een echt gevaar voor het doel. Hij is behendig, is graag aan de bal en snel op de eerste meters. Hij loopt veel en zoekt altijd naar de snelle pass. Hij is de perfecte toevoeging aan onze selectie en onze manier van spelen.”

Vanuit de zijde van Xavi Simons uiteraard ook alleen maar positiviteit. “De Bundesliga is één van de beste competities in Europa en Leipzig is één van de beste teams in de competitie. Dit is de juiste stap voor mij, omdat Leipzig voortdurend laat zien hoe je jonge spelers kunt ontwikkelen en met hen succesvol kunt zijn. Leipzig speelt doorgaans in de Champions League. Je voelt de honger naar succes bij deze club. Ik ben onder de indruk van de speelwijze en ik denk dat ik hier met mijn kwaliteiten goed pas”, aldus Xavi Simons vanuit Leipzig.


Vorig artikelWoorden van dank voor de PSV aanhang van openhartige Xavi Simons
Volgend artikelPSV zonder fans naar uitwedstrijd tegen Vitesse, 3000 fans steunen PSV in Rotterdam

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in