Home Nieuws Premier League kijkt uit naar basisplaats Donyell Malen op EK: ‘Malen heeft...

Premier League kijkt uit naar basisplaats Donyell Malen op EK: ‘Malen heeft Engelse interesse gewekt’

481
0

Donyell Malen staat momenteel nog niet zo serieus in de internationale picture als hij zou wensen.

De PSV spits heeft de status van basisspeler nog niet bereikt wat zijn positie in Oranje aangaat maar wellicht volgt er meer komende dagen en weken. De ogen vanuit de Premier League en de top van Duitsland en Italië zijn in ieder geval op Malen gericht.


Ondermeer de manager van West Ham United, David Moyes, heeft Malen goed in beeld. De coach van de Londense club kent de kwaliteiten van Malen dan ook goed.

Op verzoek van dagblad The Times kiest Moyes ‘the magnificent seven players’ die je in de gaten moet houden komende weken. toernooi. Moyes noemt Malen bij naam en toenaam. ‘Malen is een interessant talent in de categorie van opkomende spelers’, begint de Schot tegen het Britse medium.

‘Hij begint het EK vermoedelijk als back-up van Memphis Depay, maar hij scoorde 27 keer voor PSV het afgelopen seizoen en Nederland zoekt nog naar zijn ideale opstelling’, vervolgt Moyes. ‘Dat betekent dat jonge spelers wellicht hun kansen gaan krijgen.’

Moyes kent ook het voortraject van Malen. ‘Malen speelde in de jeugd van Arsenal en heeft nu opnieuw interesse uit de Premier League gewekt’, weet Moyes te vertellen en hij wijst daarbij ook naar de andere grote Oranje spitsen.

‘De historie van Nederlandse spitsen in Engeland is wisselend. Ruud van Nistelrooy, Robin van Persie en Dennis Bergkamp waren exceptioneel, maar anderen faalden om te presteren. Qua stijl, lijkt Malen waarschijnlijk meer op Depay dan Van Nistelrooy.’


Facebook Comments