Home Nieuws Predicaat ‘koopclub’ blijkt gebaseerd op niets

Predicaat ‘koopclub’ blijkt gebaseerd op niets

21
0

Het voetbalmagazine Tussen de Linie’s plaatste een opvallende statistiek over de transferinkomsten van de Nederlandse club maar ook over de transferuitgaven.

PSV heet in Nederland een koopclub te zijn en de grootste concurrent van PSV in Nederland, heet een opleidingsclub te zijn. Het napraten en ‘papegaaien’, geeft dan uiteindelijk achteraf altijd andere feiten weer.
PSV heeft vaak de zogenaamde lijstjes op orde, kent de markt en slaat gelijk de slag in het geval van een vertrekkende speler. Een mooi voorbeeld is het vertrek van Jeffrey Bruma, wat meteen opgevolgd werd met de aankoop van Daniel Schwaab. Is een club dan meteen een koopclub? Het antwoord is ja voor diegene die graag de publieke opinie volgt. Het antwoord is nee voor diegene die wat verder kijkt dan de neus lang is.
Concurrent Ajax laat veel eigen jeugd doorstromen, is de algehele tendens. Is een club dan meteen een opleidingsclub? Het antwoord is ja voor diegene die de publieke opinie volgt. Het antwoord is nee voor diegene die wat verder kijkt dan de neus lang is. Dat deed Tussen de Linie’s. Het publiceerde de volgende opvallende cijfers. PSV een koopclub…? Ajax een opleidingsclub…? Het antwoord blijkt nee te zijn.Facebook Comments