Home Nieuws Prachtige anekdote Toon Gerbrands: ‘Willy veerde op bij de naam of stem...

Prachtige anekdote Toon Gerbrands: ‘Willy veerde op bij de naam of stem van Hiddink of van Bommel’

3425
0

Duizenden PSV fans hebben Willy van der Kuijlen nooit zien spelen. De overleden clubman pur sang was zeker meer dan een boegbeeld.

Willy van der Kuijlen is in zijn karakter en mentaliteit een afspiegeling van een groot deel van de PSV geschiedenis. De Brabander was tot aan het letterlijke einde van zijn leven verbonden aan PSV. Record na record wist van der Kuijlen te verbreken maar ook te behouden. Niemand kon en kan tippen aan ‘Skiete Willy’.


De heren analisten van Veronica Inside prezen PSV maandagavond voor de manier waarop het al die jaren met van der Kuijlen is omgesprongen. PSV zorgde voor haar mensen en zo ook voor Willy van der Kuijlen, die als ambassadeur en clubman op gezette tijden mooie rollen binnen en buiten PSV wist te vertolken. Tegenstanders had Willy niet; alleen maar medestanders, fans en liefhebbers.

Van der Kuijlen was minder dan voorheen aanwezig in en rond het Philips Stadion. De Corona situatie en zijn gezondheid waren hier debet aan maar vele PSV’ers, van medewerkers tot oud-spelers, waren tot de laatste dag erg begaan met en betrokken bij Willy van der Kuijlen en zijn familie. Toon Gerbrands vertelt daags na het overlijden van een grootse PSV’er een prachtige anekdote over hoe van der Kuijlen PSV wist te beleven en hoe de club verankerd zit in zijn systeem.

“Voetbal zat echt in zijn genen. Een jaar geleden was hij hier, dan zag hij het stadion vanachter het raam boven en werd hij emotioneel. Zijn vrouw vertelde ook, want de familie hield ons voortdurend op de hoogte, dat hij voor de tv ineens weer opveerde als de naam of stem van bijvoorbeeld Guus Hiddink of Mark van Bommel voorbijkwam”, vertelt de algemeen directeur Gerbrands tegen De Telegraaf.