Home Nieuws Post afschrijvingen op transfersommen baart grote zorgen | Zit PSV financieel klem...

Post afschrijvingen op transfersommen baart grote zorgen | Zit PSV financieel klem om aankopen te doen?

7020
0

Het winterse transferwindow sluit over een week of twee en vooralsnog wist de club zich nog niet te versterken afgelopen weken.

De verkoop van Cody Gakpo en de aanstaande transfer van Noni Madueke, zouden PSV er normaal gezien toe nopen om zich te versterken, zoals het zich vorig jaar rond deze tijd ook wist te versterken door snel te handelen richting Heerenveen. Joey Veerman werd voor de neus van Feyenoord weggekaapt. De Telegraaf meldt dat er deze winter een situatie kan ontstaan, dat PSV zich geenszins kan gaan versterken omdat de financiële situatie van de club dat niet zou toelaten. De post afschrijvingen op transfersommen baart namelijk grote zorgen, weet de krant te melden. Dit euvel werd John de Jong eerder ook al verweten.

PVS begeeft zich in een financiële klem, schrijft de Telegraaf. ‘Ondanks de lucratieve verkoop van Cody Gakpo kan PSV het geld niet laten rollen deze window. De Eindhovense club is juist druk doende om de post afschrijvingen op transfersommen terug te brengen en in dat beleid past een dure aankoop niet. Als PSV toch weer een groot bedrag zou neertellen, zou de financiële klem waar de club in zit alleen maar groter worden. PSV moet nu al jaarlijks een gat van 40 miljoen euro op de begroting wegwerken door niet geraamde inkomsten, voornamelijk uit spelersverkopen’, klinkt het.

De krant wijst ook naar de dadenkracht en slagkracht van Marcel Brands, die PSV door deze tijden heen mag, nee moet, loodsen als eindverantwoordelijke. De Telegraaf schat Brands terecht hoog in en wijst naar de dadendrang uit de voorgaande periode van de algemeen directeur.

‘Zes van de vijftien duurste aankopen in de historie van PSV zijn gedaan onder verantwoordelijkheid van Brands als technisch directeur. Van dat zestal waren Hirving Lozano (12,5 miljoen) en Dries Mertens (7 miljoen) schoten in de roos, draaide Gaston Pereiro (7 miljoen) goed mee en vielen Tim Matavz (7 miljoen), Adam Maher (8 miljoen) en vooral Maxi Romero (10 miljoen) tegen. Voor deze window ligt het huren van een speler die bij een buitenlandse topclub niet aan de bak komt voor de hand’, aldus de Telegraaf, die de situatie van PSV zorgelijk vindt.


Vorig artikelViktor Tsygankov niet naar PSV maar voor vier jaar naar marginale Spaanse club
Volgend artikelPSV wordt gefileerd, analisten kijken naar van Nistelrooij: ‘Weet ook niet waarom Ruud geen kritiek krijgt’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in