Home Nieuws Portugese media onder de indruk van ‘aanvallend PSV’ en dichten PSV favorietenrol...

Portugese media onder de indruk van ‘aanvallend PSV’ en dichten PSV favorietenrol toe

1575
0

Benfica coach Jorge Jesus was in zijn voorbeschouwing op het tweeluik tussen zijn ploeg en PSV duidelijk over de kracht van PSV.

Jesus weet dat PSV erg aanvallend voor de dag zal gaan komen en is dan ook onder de indruk van de aanvallende intenties van PSV en Roger Schmidt. Schmidt kreeg op zijn beurt van de Portugese media de vraag of zijn ploeg eigenlijk favoriet is gezien de voortvarende start van PSV dit seizoen.

Ook in Portugal is de start van PSV en dus de overwinningen tegen Galatasaray, Mydtjylland en Ajax, niet onopgemerkt gebleven. De Portugese kranten zien een sterk PSV en denken zelfs dat de ploeg van Schmidt favoriet is voor de uiteindelijke winst. Schmidt wilde niets weten over een eventuele favorietenrol. De Duitser kijkt vooral naar de kracht van zijn selectie en wil PSV in Lissabon het eigen spel laten spelen.

“Ik denk dat de verschillen klein zijn”, zegt Jesus op zijn beurt tegen het Portugese medium Desporto Ao Minuto. “Benfica verdient het om erbij te zijn, maar we gaan twee teams zien die eigenlijk al in de groepsfase horen te zijn. Eigenlijk zouden Benfica én PSV hier niet moeten staan. We kunnen allebei opboksen tegen alle Champions League-teams, behalve misschien tegen de drie, vier topfavorieten.”

De Benfica-trainer denkt een aanvallend PSV te gaan zien in Estadio Da Luz. “Het Nederlandse voetbal staat bekend om zijn offensieve opvattingen: dit team denkt ook aanvallend en heeft veel aanvallende kwaliteiten”, aldus Jesus, die beducht is voor Mario Götze en zijn bewegingen tussen de linies. “Götze is daar een voorbeeld van, een sterke spelmaker. Als we hem te veel ruimte geven, dan gaan we in de problemen komen.”


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here