Home Nieuws Portugees Bruma verdient steun PSV aanhang; Faber houdt vertrouwen

Portugees Bruma verdient steun PSV aanhang; Faber houdt vertrouwen

783
0

Ernest Faber was na afloop van de winstpartij in Groningen duidelijk in zijn commentaar op de invalbeurt van Bruma.

Faber bracht zijn visie op het spel van Bruma genuanceerd en benadrukte dat de staf van de club er is om spelers te helpen en beter te laten worden. Wie goed naar de houding van Faber keek, wist beter. Ook Ernest Faber lijkt moedeloos te worden van het spel van zijn snelle vleugelspeler, die momenteel alles lijkt te missen wat een professionele voetballer nodig heeft. De meest simpele dingen gaan verkeerd.


Faber constateert desondanks dat de Portugese aanvaller er wel alles aan doet. Dat is deels zeker waar maar deels ook niet. Bruma lijdt geregeld balverlies en lijkt er niet steeds alles aan te doen de bal weer snel terug te veroveren. Is het een gebrek aan zelfvertrouwen?

“Het is niet dat hij niet wil”, verdedigt Faber Bruma tegenover Voetbal International. “Hij traint hard en heeft een positief karakter. Het komt er alleen niet uit op de een of andere manier. Daar moet hij aan werken. We proberen er met de staf ook aandacht aan te geven, maar we weten allemaal hoe het gaat in een groep met veel concurrentie. Hij zal het zelf moeten laten zien.”

Wat speelt er zich af in het hoofd van Bruma, die wel degelijk vele kwaliteiten bezit om te slagen als buitenspeler bij PSV. Wie op Youtube beelden bekijkt van de nog steeds zeer snelle aanvaller, heeft aan enkele minuten genoeg om te constateren dat de aanvaller alles in zich heeft een Europese top- of subtopspeler te worden. Is het de temperatuur, zijn leefomgeving of andere onvoorziene omstandigheden die Bruma nog niet laten renderen in Eindhoven of heeft het met de speelstijl van doen die Bruma mogelijk niet ligt?

De PSV aanhang kan wellicht een positieve rol spelen in de wederopstanding van Bruma, die momenteel in deze vorm vele andere spelers voor zich zal moeten dulden in de pikorde. De soms uiterst kritische aanhang kan meedogenloos reageren als het op spelers aankomt die langdurig niet renderen (zie Rosario) maar de aanhang heeft het ook in zich om spelers warme gevoelens te bezorgen.

Enkele jaren terug vielen Maxime Lestienne vanaf alle tribunes warme steunbetuigingen ten deel na het overlijden van diens beide ouders. Recent gebeurde rond Afellay hetzelfde; de voormalig aanvoerder werd minutenlang luidkeels toegezongen en was na afloop zichtbaar onder de indruk van de ovatie die hem ten deel was gevallen. Het kan niet bewezen worden maar het had er alle schijn van dat de toen nog niet ontslagen van Bommel ‘zwichtte’ voor de druk van de tribunes, die met de roep om Afellay niets aan onduidelijkheid te wensen over lieten. Wellicht helpt een massale steunbetuiging Bruma ook over het dode punt heen.

Vooralsnog zal Bruma het moeten hebben van kortstondige invalbeurten. Noni Madueke speelde tegen Groningen op de plek van Bruma. Ook Ritsu Doan begon weer eens in de basis. “Zij verdienden de kans, ze hebben zich ook op de training laten zien”, zegt Faber, die veel potentie ziet in Madueke. “Noni is de toekomst van PSV. Hij wordt dinsdag achttien. Er zit nog heel veel groei in hem”, zei Faber over het Engelse toptalent, die zich beter dan Bruma weet te manifesteren.


Facebook Comments