Home Nieuws Jan Poortvliet baalt van tactiek Philip Cocu: ‘Zet gewoon druk’

Jan Poortvliet baalt van tactiek Philip Cocu: ‘Zet gewoon druk’

63
0

FC Groningen – PSV was ook voor Jan Poorvliet een wedstrijd waarin opnieuw onnodig punten werden verspeeld.

Poorvliet zag duidelijk een ander PSV dan in de Amsterdam Arena. ‘Ik vond ze meer geïnspireerd dan tegen Ajax. PSV maakt prima goals en er was niks aan de hand. Het is een stukje pech dat FC Groningen, wat absoluut niet in de wedstrijd zat, scoort uit een vrije trap. Daarna kom je weer goed op 3-1 en dan begint het pas voor dit PSV’, zag Poortvliet. De Zeeuw zag PSV weer onnnodig de nadruk op de defensie leggen maar is ook kritisch op Nijhuis.

‘FC Groningen wordt geholpen door de scheidsrechter met die strafschop. Dat word ook steeds kolderieker wat die scheidsrechters allemaal doen. En vanaf dat moment ging Groningen vol gas opportunistisch spelen’, zegt Poortvliet in gesprek met PSV Inside.

De oud PSV’er richt zich daarna kritisch op Philip Cocu. ‘Je zou zeggen: dan komen er ruimtes. De wedstrijd ging op en neer met kansen aan beide zijden dus gewoon een leuke pot. Maar op het laatst loop je weer terug en dan vraag je om moeilijkheden’, wijst hij naar de opnieuw defensief handelende en denkende Philip Cocu.

‘Zet er een aanvaller bij in plaats van Bergwijn er af te halen! Ga druk zetten, want dan moet Groningen de lange bal hanteren en ben je winnaar met je fysiek sterke verdedigers. Nu laat je ze voetballen voor je zestien meter met alle gevaar en gevolgen van dien. Maar ik zag wel een veel beter PSV dan een paar dagen terug in Amsterdam’, besluit hij nog enigszins positief.


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here