Home Nieuws Poortvliet waarschuwt: ‘PSV moet oppassen met het aanwezige vertrouwen’

Poortvliet waarschuwt: ‘PSV moet oppassen met het aanwezige vertrouwen’

28
0

PSV barst momenteel van het zelfvertrouwen door de ongekende zegereeks in de Eredivisie. Juist die euforie en het nodige zelfvertrouwen kan een valkuil zijn, vindt ook Jan Poortvliet in gesprek met PSV Inside.

Desalniettemin ziet Poortvliet toch groeien en voorziet een winnend elftal wat recht op de titel af gaat. ‘Je zou bijna denken dat de nieuwe kampioen bekend is. PSV speelde niet groots maar wint wel tegen de verhouding in. De complimenten voor Zwolle, hoe ze spelen met veel beweging, diepte, creativiteit en spelplezier. PSV speelde stroef en creëerde bijna geen kansen. Je gaat oorzaken zoeken want waren ze niet fris? De interlandperiode? Gemakzucht?

Op de vraag of PSV nu wel zoveel geluk heeft of dat het gewoon een kwaliteit is zegt Poortvliet: ‘In voetbal zit het soms mee en soms tegen. Dat komt door voorgaande resultaten, dat geeft vertrouwen en door dat vertrouwen vallen dingen net goed. Isimat ging mee om te forceren; mooi toch dat het lukt. Met dat aanwezige vertrouwen dat PSV nu heeft moeten ze wel oppassen want bij een onverwacht verlies kan het ook tegen je gaan werken. Dus scherp blijven want dingen gebeuren niet vanzelf’, besluit Poortvliet zijn analyse over de ongekende zegereeks van PSV..


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here