Home Nieuws Jan Poortvliet kritisch en waakt voor teveel jeugd: ‘Iedereen moet in de...

Jan Poortvliet kritisch en waakt voor teveel jeugd: ‘Iedereen moet in de spiegel kijken’

108
0

PSV verloor afgelopen zondag de koppositie aan Ajax. Het verschil is zeer minimaal maar een beter doelsaldo ligt momenteel ten grondslag aan de koppositie van Ajax.

Zondag speelt PSV tegen De Graafschap en hoewel er nog niets verloren is zal er wel dringend aan het doelsaldo gewerkt moeten worden. Is De Graafschap daar de ideale tegenstander voor en is het daarmee wellicht ook tijd voor veranderingen in de basiself?
In gesprek met PSV Inside gaat Jan Poorvliet in op de nieuwe situatie rond het elftal van Mark van Bommel. Poortvliet kraakt harde noten.
‘Ik denk dat het tijd wordt om onder ogen te zien wat er daadwerkelijk aan de hand is’, begint Poortvliet zijn analyse over de huidige stand van zaken.
‘Het is gewoon niet goed genoeg op dit moment en daarbij vervallen we in excuses. PSV moet stoppen met dat verschuilen achter zaken zoals pech en dit en dat moet anders wat ik veelal hoor na wedstrijden. Het elftal moet echt keihard aan de bak; voor mijn part een gezamenlijke vijand ‘zoeken’ en gewoon een doel creëren’, vindt de Zeeuw.
Diverse kranten en analisten concludeerden afgelopen week al dat het lijkt alsof men bij PSV niet goed genoeg beseft dat men de landstitel aan het verspelen is. Poortvliet lijkt zich daar bij aan te sluiten.
‘Waar het om gaat nu we het einde naderen is dat die jongens eens in de spiegel moeten kijken en goed analyseren wie wat fout doet en wie misschien momenteel wel niet genoeg geeft’, wijst Poortvliet indirect naar de ervaren sterkhouders van de ploeg.
Jeroen Zoet maakt als ervaren speler momenteel ook niet de beste indruk, stelt ook Poortvliet vast maar daar lijkt hij zich niet heel druk om te maken. ‘Zoet kun je er nu niet afhalen. Dat komt wel goed met hem’, constateert hij over één van de sterkhouders van het huidige PSV.
De analist vindt ook dat van Bommel goed moet nagaan of de jeugdspelers de kar wel kunnen trekken momenteel. De oud PSV’er adviseert de nog jonge en relatief onervaren coach van PSV niet teveel jonge spelers te laten opdraven in deze beslissende fase van het seizoen.
‘Ik denk dat je op moet passen met de jonge spelers momenteel. Ze zijn echt heel talentvol maar zij gaan de klus niet klaren in deze fase van het seizoen. Daar zijn ze gewoon nog niet sterk ervaren genoeg voor’, besluit Jan Poortvliet zijn analyse.


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here