Home Nieuws Poortvliet en Elfrink: Vitesse ideale tegenstander voor PSV

Poortvliet en Elfrink: Vitesse ideale tegenstander voor PSV

77
0

PSV presteert dit seizoen boven verwachting maar toch is de kritiek niet van de lucht. Na 9 wedstrijden heeft het elftal van Philip Cocu 24 punten maar de ploeg krijgt ook wekelijks kritiek te verwerken. Jan Poortvliet en Rik Elfrink van het ED, blikken vooruit op de wedstrijd in het Gelredome.

‘Ik kijk er doorheen, PSV presteert goed, winnen hun wedstrijden en de media reageert op wat ze zien. Uiteindelijk gaat het om de prestatie. Ik kijk naar Volendam – PSV en Volendam is op z’n zachts gezegd matig. Met de kwaliteiten van PSV moet je vol gas gaan zoals het eerste gedeelte tegen Heracles; dan was de wedstrijd gespeeld, kun je mensen sparen en op kwaliteit gewoon de wedstrijd uitspelen zonder al te veel inspanning, zegt Poortvliet.

‘Zo kweek je vertrouwen naar zondag toe’. PSV moest een half uurtje langer door en dat is gewoon jammer. Voor Vitesse zegt het niks want dit is een heerlijke tegenstander voor PSV. Door Volendam zijn de spelers weer gewaarschuwd dat niks vanzelf gaat dus ik heb vertrouwen dat ze er gewoon staan’, besluit de Zeeuw.

Rik Elfrink ziet de wedstrijd van PSV in Arnhem met vertrouwen tegemoet. Met name de verschillende spelsystemen kunnen PSV van pas komen, denkt Elfrink. ‘PSV kan tegen Vitesse kiezen voor meerdere varianten, waarbij de defensie wel vast lijkt te staan en niet afwijkt van de vorige duels. Phillip Cocu kan wellicht Derrick Luckassen op het middenveld erbij zetten, wat ten koste zou gaan van de terugkeer van Steven Bergwijn, denkt de PSV watcher van het ED.

‘Gastón Pereiro kan dan in de rol die hij bij FC Utrecht vervulde terechtkomen. Het meest aannemelijke is dat Bergwijn gewoon op de flank terugkeert. Beide ploegen scoren makkelijk, maar geven daardoor ook wel eens wat weg. PSV zal vooral Luuk de Jong weer graag willen zien scoren, aangezien hij al 1.254 minuten in wedstrijdverband droog staat. Vitesse is in aardige vorm en kan PSV zeker een of drie punten afsnoepen. Toch moet PSV, dat wat meer ruimte dan donderdag zal krijgen, de winst kunnen grijpen. Voor wat het waard is, ik verwacht een moeizame zege voor PSV of remise na een attractief duel.


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here