Home Nieuws ‘Plan A richt zich op Congresscentrum, plan B op gebiedsontwikkeling Philips Stadion’

‘Plan A richt zich op Congresscentrum, plan B op gebiedsontwikkeling Philips Stadion’

1201
0

PSV gaat met de nieuwste financieringsplannen een uiterst interessante periode tegemoet.

De komende maanden worden er belangrijke beslissingen genomen die koers van de club een gezicht zullen gaan geven. Daarin zal het Philips Stadion een voorname rol gaan spelen.


De maand april zou daar al bepalend in kunnen gaan worden. PSV is namelijk nauw betrokken bij én onderdeel van een groots ontwikkelingsplan in de vorm van een nieuw Congresscentrum.

De gemeente Eindhoven zet momenteel vol in op het betreffende Congresscentrum om verder in de behoefte van de zo succesvolle Brainport te kunnen gaan voorzien. Eindhoven groeit en bloeit en daar denkt de gemeente een voorname rol in te kunnen spelen door een nieuw Congresscentrum te ontwikkelen. PSV en het Philips Stadion zijn momenteel onderdeel van het plan.

Daarover zou einde deze maand al een beslissing over genomen kunnen worden, schrijft weekblad Voetbal International in een nieuwe analyse. Mogelijk valt het besluit samen met een herstructurering van het Philips Stadion.

De club heeft ook een plan B klaarliggen mocht het besluit niet ten gunste van de club genomen worden. Het gaat hoe dan ook gepaard met de nodige miljoenen, zo schrijft VI.

‘De club zou nog een volgende financiële boost kunnen krijgen als er een nieuw groot congrescentrum bij het Philips Stadion verrijst. De Brabanders zijn daarover in gesprek met de gemeente, maar er zijn nog twee andere partijen die daarvoor in aanmerking komen’, zo meldt VI.

De maand april kan dus belangrijk worden voor PSV met het oog op naderende investeringen.

‘Eind april moet duidelijk worden waar het congrescentrum komt. Als PSV het niet wordt, dan schakelt de club door naar Plan B waarin zij inzet op gebiedsontwikkeling rond het stadion. Over wie de nieuwe partners zijn treedt de club nog niet naar buiten, net als dat PSV nog geen volledige duidelijkheid kan verschaffen over hoe het ‘nieuwe’ geld zal worden besteed. Dat kan gaan zitten in tactische investeringen in het stadion, het realiseren van een stadionnetje rond het hoofdveld van de voetbalacademie, maar ook zeker in het aantrekken van nieuwe spelers’, aldus Voetbal International over de plannen die PSV wist te ontwikkelen.