Home Nieuws Plaatselijke krant wijst naar scheidsrechter om duel eerder te beëindigen: ‘Geen recht...

Plaatselijke krant wijst naar scheidsrechter om duel eerder te beëindigen: ‘Geen recht om deel te nemen’

2814
0

Zwitserse media reppen over een ongekende afgang van hun favorieten in het Europese voetbal. De kranten in het Alpenland zijn vernietigend voor de spelers van de Zwitserse kampioen.

Al tijdens de wedstrijd, waarin PSV snel uit wist te lopen naar een onoverbrugbare achterstand, vonden de Zwitserse kranten al ruimte het spel van de plaatselijke voetbaltrots te kraken. Na afloop ging men daar onverminderd mee door. FC Zürich heeft bepaald geen reclame voor zichzelf gemaakt, stelt men vast in het financiële centrum van het land. De media vrezen voor de return in het Philips Stadion. Een forse nederlaag verteren blijkt lastig te kunnen zijn, getuige het cynisme van de plaatselijke krant Tages Anzeiger.

‘1-5 tegen PSV, welterusten FC Zürich!’, schrijft Tages Anzeiger, om nog enigszins redelijk van wal te steken maar daarna volgt een dosis cynisme. De weerstand die FC Zürich PSV kon bieden had niets van doen met professioneel voetbal spelen. ‘Het duel met PSV was een debacle voor Zürich, het bracht zichzelf de hele avond in verlegenheid. Het is gewoon rampzalig als het resultaat zo uitpakt als op deze donderdagavond. Dit resultaat is het resultaat van een ellendig en catastrofaal optreden.’

De uit Zürich afkomstige krant vindt zelfs dat scheidsrechter William Collum de wedstrijd eerder had moeten beëindigen door de dramatische vertoning van FC Zürich. ‘Wat de club uit Zürich laat zien, heeft namelijk niets te maken met het nakomen van zelfs de meest minimale verplichtingen. Dit heeft dus helemaal niets te maken met het recht om deel te nemen aan deze wedstrijd”, aldus een cynische en teleurgestelde journalist namens Tages Anzeiger.


Vorig artikelUEFA én Engelse media richten pijlen op ongekende prestaties Cody Gakpo
Volgend artikelBalende Cody Gakpo tempert euforie en wil na 3949 dagen winnen in Heerenveen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in