Home Nieuws Piet de Visser over Fágner: ‘Voor mij is dat een lange neus...

Piet de Visser over Fágner: ‘Voor mij is dat een lange neus naar PSV’

33
0

Piet de Visser raakt niet uitgesproken over de Braziliaanse back Fagner. De Visser vind het mooi om Fágner nu op het WK in actie te zien. “Erg leuk voor die jongen. En voor mij is dat een beetje een lange neus naar PSV,” aldus De Visser.

Als we de Visser alle mislukte transfers en tips zouden moeten kwalijk nemen is het einde zoek maar andersom vindt de scout het nodig PSV steeds te wijzen op het laten lopen van de Braziliaan. De Visser kan er niet over uit dat PSV de Braziliaan heeft laten gaan. Al weken raakt de scout niet uitgesproken over de verdediger.


Maandagmiddag heeft Fágner bij Brazilië waarschijnlijk opnieuw een basisplaats op het WK als de wedstrijd tegen Mexico op het programma staat. Hirving Lozano zal dan zijn vermoedelijke directe tegenstander zijn, maar elf jaar geleden stond de rechtsback zelf onder contract bij PSV. Na één seizoen en drie invalbeurten werd zijn contract echter ontbonden.

Fágner heeft zich via de Braziliaanse competitie, met een uitstapje naar het Duitse VfL Wolfsburg, dusdanig weten te ontwikkelen dat hij inmiddels deel uit maakt van de Seleção. In gesprek met de NOS blikt Piet de Visser terug op de tijd van de rechtsback bij PSV. “Ik zeg nog weleens gekscherend tegen PSV dat hij daar tien jaar lang de vaste rechtsback had kunnen zijn,” geeft De Visser aan. “Heel leuk en bijzonder dat hij nu zijn kans krijgt bij Brazilië. En hij doet het goed, hè? Rustig verdedigend, secuur in de opbouw, goede passing.”

Op 17-jarige leeftijd zag de scout Fágner zijn debuut maken voor Corinthians en nam hem daarna mee naar Eindhoven. “Een kleine, maar dappere verdediger. En goed in het afpakken van de bal. PSV hoefde alleen maar opleidingskosten te betalen,” zegt hij daarover.

Fágner kwam bij PSV echter niet aan de bak. Jan Kromkamp kreeg de voorkeur, al mocht de Braziliaan onder Ronald Koeman nog drie keer invallen. Jan Wouters, Sef Vergoossen en Huub Stevens zagen het allemaal niet in hem zitten, waardoor zijn vijfjarige contract uiteindelijk na een jaar al ontbonden werd. “Ik heb daar toen wel een beetje over gemopperd”, aldus De Visser. “Ik dacht: geef deze jongen gewoon een kans. Maar ze hadden geen geduld met hem. En daarna haalden ze jongens als Stanislav Manolev…,” geeft de scout aan.