Home Nieuws Pierre van Hooijdonk haalt hard uit: ‘Uitschakeling aan Roger Schmidt te danken’

Pierre van Hooijdonk haalt hard uit: ‘Uitschakeling aan Roger Schmidt te danken’

1152
0

Alom verbazing in de studio van ESPN. PSV werd na 90 minuten uitgeschakeld en dat zinde de analisten aan tafel geenszins.

Bij ESPN draaien ze er bepaald niet omheen. De uitschakeling van PSV tegen Leicester City is te wijten aan Roger Schmidt. Dat stelt Pierre van Hooijdonk. De oud-spits begrijpt niets van het wisselbeleid van Roger Schmidt.

PSV leek op weg naar de halve finale, maar Leicester kwam in de slotfase terug met doelpunten van James Maddison en Ricardo Pereira. “Deze uitschakeling heeft PSV te danken aan de eigen trainer”, begint Van Hooijdonk. “Vanaf het begin van de tweede helft werd Leicester een stuk sterker dan PSV. Dan moet je je realiseren dat je alleen nog kan counteren.”

Schmidt wisselde in de 74ste minuut voor het eerst toen hij Fredrik Oppegard inbracht voor de niet fitte Philipp Max. Later kwamen Ritsu Doan, Carlos Vinícius en Bruma voor Joey Veerman, Eran Zahavi en Érick Gutiérrez. Van Hooijdonk begrijpt niets van de keuzes van Schmidt in het Philips Stadion. De fans lieten het gelaten over zich heenkomen maar beseffen daags na de nederlaag dat er een mooi einde van een lang Europees seizoen in het verschiet lag.


Vorig artikelEngelse media realistisch en mild voor PSV: ‘De hoog aangeschreven Roger Schmidt’
Volgend artikelRoger Schmidt wisselt (niet) PSV naar Europese uitschakeling

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in