Home Nieuws Pierre van Hooijdonk enige uitzondering in klaagzang over geluk

Pierre van Hooijdonk enige uitzondering in klaagzang over geluk

68
0

PSV en de factor geluk blijkt al wekenlang voer voor discussie in een feitelijk uiterst merkwaardig seizoen. Het leek immers op onweer, donder en bliksem af te stevenen afgelopen zomer. Daarnaast was de Europa League een kort leven beschoren en stond Cocu behoorlijk onder druk.

Nauwelijks een half seizoen verder rijgt PSV de overwinningen aaneen en na 13 wedstrijden heeft de trotse koploper al 36 punten verzameld. Jan Poortvliet en Rik Elfrink hebben zo hun mening over de lijstaanvoerder.

Poortvliet: ‘Dit PSV heeft de kwaliteiten om tegenstanders te vernederen. De media en al die analisten moeten wat roepen want daar worden ze voor betaald; dus ze gaan zoeken en dan trek je automatisch de media mee. Maar het mooie is dat PSV gewoon doorgaat en dat is top’, zegt ex PSV’er en tegenwoordig fanatiek supporter Poortvliet. ‘Tot nu toe hebben ze een geweldig seizoen gespeeld met een paar geweldige wedstrijden op het moment suprême tegen FC Utrecht, Vitesse en Feyenoord de eerste helft.

Rik Elfrink van het Eindhovens Dagblad lukt het in tegenstelling tot veel van zijn vakgenoten wel om objectief naar de staat van de ranglijst te kijken. ‘Een gelukkige zege was het gisteren uiteindelijk wel, maar zeker ook verdiend op basis van de kansenverhoudingen en de hele wedstrijd. Vorige week in Zwolle was dat niet zo, tegen FC Twente was de zege ook verdiend. Aan de eindstreep tellen alle meningen en bevindingen niet, het is voer voor discussie en dat is prima verder’, zegt de PSV watcher van het Eindhovens Dagblad.

Analist Pierre van Hooijdonk blijkt dus een positieve uitzondering op het chagrijn onder het journaille te zijn. Van Hooijdonk diende Tom Egbers zondagavond van stevige repliek toen de tafelleider van Studio Voetbal de factor geluk weer eens van stal haalde. ‘Ik herinner me nog de wedstrijd tegen FC Twente. ‘Zo slecht speelt PSV helemaal niet. Ze domineren grote delen van de wedstrijden. Alleen in Zwolle hadden ze het moeilijk. Tegen Excelsior had het net na rust gewoon 0-3 moeten staan na de goal van Luuk de Jong, waar het voor rust al veel ruimer afstand had moeten nemen. PSV heeft gewoon dik verdiend van Excelsior gewonnen’, zei van Hooijdonk.

 


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here