Home Nieuws Phillipp Mwene inzetbaar tegen Ajax, rechtsback lijkt matig spelende en niet topfitte...

Phillipp Mwene inzetbaar tegen Ajax, rechtsback lijkt matig spelende en niet topfitte Teze te gaan vervangen

691
0

Het houdt allemaal niet over wat Jordan Teze de PSV fans weet voor te schotelen. In Volendam was het afgelopen zondag opnieuw raak.

Met opnieuw raak bedoelen we dat Jordan Teze opnieuw door de ondergrens zakte. Niet alleen sportief was het kommer en kwel wat Teze liet zien maar ook qua fitheid blijft het behelpen wat de verdediger toch keer op keer laat zien. Een jaar geleden stond Teze als rechtsback geposteerd in het thuisduel tegen Leicester City maar nauwelijks nog op zijn benen kon staan in het verloren thuisduel. Kramp, vermoeidheid en ga zo maar door. Nauwelijks een jaar later opnieuw hetzelfde euvel. Waar Teze in het thuisduel tegen Leicester het duel wel volmaken moest in verband de overigens veel te laat uitgevoerde wissels van de normaal gesproken wisselkoning Schmidt, ging Teze tegen Volendam weer eens voortijdig naar de kant in verband met opnieuw vermoeidheid en kramp. Sommige zaken lijken dan ook nooit te veranderen.

Topsport anno 2023 betekent bij PSV zo nu en dan dat er gerust geconcludeerd kan worden dat een aantal spelers niet topfit blijkt te zijn. Jordan Teze lijkt daar een lichtend voorbeeld van te zijn. Dat Obispo en Branthwaite elkaar ook afwisselen middels de ene na de andere blessure, kan toeval zijn maar wellicht ook niet. Het blessurespook is op de Herdgang nog lang niet gevlogen na het vertrek van Roger Schmidt. PSV fans lijken in ieder geval helemaal klaar te zijn met Jordan Teze en zijn jaren bij PSV getuige de vele snerende Tweets en post op sociale media. We kunnen helaas niet anders concluderen dat we ons daar bij aan moeten sluiten.

En dus klinkt er toch een lichte zucht van opluchting als blijkt dat Phillipp Mwene tegen Ajax weer inzetbaar te zijn. De verdediger geldt niet als speler die na PSV nog eens een stap naar de internationale top zal gaan maken maar betrouwbaar is Mwene wel degelijk. Mwene ontbrak afgelopen wedstrijden vanwege hamstringklachten, maar zal deze week weer instromen. Of hij zondag al direct in de basis kan starten moet nog worden besloten maar de kans is aanwezig.


Vorig artikelArthur Numan is Romario nog lang niet vergeten
Volgend artikelDe situatie rond Rai Vloet neemt nog pijnlijkere vormen aan

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in