Home Nieuws Phillip Max geniet in Eindhoven: ‘Ik wil Champions League spelen en zien...

Phillip Max geniet in Eindhoven: ‘Ik wil Champions League spelen en zien hoe PSV hier leeft’

1222
0

Philipp Max is een meer dan uitstekende aankoop van John de Jong gebleken.

De Duitser kent een prima eerste seizoen en kende weinig twijfels toen PSV zich afgelopen zomer meldde. In gesprek met het Eindhovens Dagblad zegt Max zich als een vis in het water te voelen in Eindhoven en bij PSV.


De pas 27-jarige verdediger denkt dat er voor hem en voor PSV nog veel meer in het vat zit wat de toekomst aangaat. De Duitser is inmiddels international geworden en maakt mooie stappen in zijn carrière. Duidelijk is dat Max zichzelf doelen heeft gesteld met PSV.

Dat de toekomst ook anders kan verlopen weet Max als geen ander. Topclubs als Dortmund en Chelsea waren geïnteresseerd maar haakten toch af, waarna een jaar later toch een stap naar een topclub gemaakt werd. Inmiddels is daar ook de stap naar het Duitse elftal en gloort er een EK. Max mist een belangrijk aspect van het voetbal en dat zijn de fans. De Duitser hoopt dat hij vanaf volgend seizoen een band op kan gaan bouwen met de PSV fans.

Tegen het Eindhovens Dagblad zegt hij het volgende: “Het was echt een ongelooflijk bijzondere periode”, begint hij. “Bij elke club waar ik speel, wil ik de stad en de mensen goed leren kennen. Een emotionele verbinding met mijn club en iedereen daaromheen vind ik belangrijk. Het helpt je tijdens wedstrijden door barrières en ik kijk enorm uit naar het moment dat er straks weer mensen op de tribunes zitten.”

Max weet inmiddels hoe het er aan toe gaat in Eindhoven met de steun van de fans. “Ik heb voor verschillende wedstrijden vanuit onze spelersbus gezien hoe een groep supporters probeerde om ons op te peppen en dat voelde geweldig. Mijn contract loopt nog drie jaar en volgend seizoen wil ik echt ervaren hoe het voetbal hier leeft. Volgend seizoen wil ik Champions League spelen met PSV en een emotionele verbinding met de supporters voelen’, aldus een enthousiaste Max.