Home Nieuws Phillip Cocu was de laatste trainer die met PSV won in Enschede

Phillip Cocu was de laatste trainer die met PSV won in Enschede

301
0

Winst in Enschede, luidt het credo zaterdagavond vanaf 18.45u. De ploeg van Peter Bosz aast op overwinning nummer dertien in de Eredivisie.

Daarmee is PSV weer iets dichterbij het record uit 1988 maar winst in Enschede betekent ook dat Peter Bosz een persoonlijk record weet te verbreken want het zou betekenen dat de coach uit Apeldoorn het voor elkaar krijgt om 15 opeenvolgende overwinningen achter te boeken.

De ervaren trainer zag ook dat er dit seizoen vele verschillende doelpuntenmakers aan te pas komen in zijn selectie. “Bosz maakt die som ook elke zomer, gerelateerd aan zijn gekende manier van spelen”, schrijft Maarten Wijffels in het Algemeen Dagblad over het selecteren van spelers met scorend vermogen.

“Het niveau van club waar hij op dat moment werkt, maakt natuurlijk uit. Bij Heracles of Bayer Leverkusen kom je tot een iets andere doelpuntenprognose dan bij topclub PSV.”

Door de vele gescoorde doelpunten komen ook de nodige Eredivisie-records in beeld. Het record van meeste doelpunten na elf wedstrijden staat namelijk op 49 doelpunten. “Wél een record nu: het PSV van Bosz is de eerste ploeg ooit in de Eredivisie die vier opeenvolgende uitwedstrijden met minstens vier goals verschil won”, weet Wijffels te melden in het Algemeen Dagblad.

Het gaat te ver te zeggen dat voor PSV het seizoen nu echt gaat beginnen want er zijn al de nodige wedstrijden waarin er weerstand geboden werd de revue gepasseerd afgelopen weken en maanden. ‘Maar ik hecht juist ook heel veel waarde aan de eerste twaalf wedstrijden’, zegt Bosz tijdens de voorbeschouwing op het duel met FC Twente. ‘We hebben 36 punten, daar is er geen één van gestolen en de manier waarop we ze hebben behaald, daar ben ik heel blij mee.’

Maar eerst FC Twente uit, dan Sevilla uit, Feyenoord uit en later ook nog AZ uit kent PSV een loodzwaar programma weet ook Bosz. ‘Welke stempel ik op die wedstrijden plak? Mooi, interessant, geweldig. Er staat veel op het spel. Het zijn allemaal goede ploegen en ook nog eens in de Eredivisie, de Champions League en Twente voor de beker. Iedereen die op voetbal zit, weet dat dit gaaf is. Dit zijn de wedstrijden waar iedereen bij wil zijn’, aldus Peter Bosz, die ook weet dat Phillip de laatste PSV-trainer is geweest die op bezoek bij FC Twente. Zowel Mark van Bommel, Roger Schmidt en Ruud van Nistelrooij wisten met PSV niet te winnen op bezoek bij FC Twente.


Vorig artikelFC Twente – PSV bleek een jaar geleden bijna de laatste wedstrijd van Ruud van Nistelrooij te zijn geweest, Fred Rutten blikt vooruit
Volgend artikelPSV klaar voor FC Twente | Noa Lang reserve, Guus Til basisspeler

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in