Home Nieuws Phillip Cocu vol lof over echte prof en winnaar Arias

Phillip Cocu vol lof over echte prof en winnaar Arias

26
0

De verwachting is dat PSV binnen afzienbare tijd een miljoenenwinst kan gaan boeken op Santiago Arias. De Colombiaanse verdediger zal deze zomer een transfer maken.

Althans dat is de algehele verwachting. PSV betaalde in 2013 slechts 7 ton voor de inmiddels international van Colombia. Sporting Lissabon zag het amper zitten in Arias die samen met Stijn Schaars mocht vertrekken. Phillip Cocu is nog steeds vol lof over Santiago Arias. Arias beschikt volgens Cocu over een uitstekende mentaliteit en heeft de laatste jaren hard gewerkt aan zijn persoonlijkheid.

“Je merkte het meteen, zijn intrinsieke motivatie was: winnen. Ook het 96ste duel op de training: winnen. En dat slaat over”, aldus Cocu in het Algemeen Dagblad. “Veel Zuid-en Midden-Amerikaanse jongens brengen ook sfeer in je kleedkamer. Ze zijn extravert. Muziek erbij. Dat brengt ook iets teweeg.”

Arias kreeg van Cocu een belangrijke rol binnen de selectie. “Voor dit seizoen zei ik tegen hem: Guardado en Moreno zijn weg, jij hebt nu een leeftijd dat je jongeren zoals Gastón Pereiro, Mauro Junior of Lozano moet gaan beïnvloeden. Jij wilt een keer een transfer maken, nou, waaraan kun je nog werken? Ik hoef je niet meer uit te leggen hoe je in het veld een één-tweetje maakt. Maar je kunt het ook zoeken in het ontwikkelen van je persoonlijkheid.”

Vervolgens werd op de nieuwjaarsreceptie Maxi Romero gepresenteerd. Cocu: “En dan zeg je tegen Arias: Jij krijgt ook een rol bij die presentatie. Ga maar eens tolken op dat podium in het stadion, voor 2000 man publiek. Even uit je comfortzone komen. Jongens op die manier aansturen, dat vind ik óók mooi aan dit vak.”


Facebook Comments

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here