Home Nieuws Phillip Cocu ontkent open sollicitatie bij PSV en trekt zich niets aan...

Phillip Cocu ontkent open sollicitatie bij PSV en trekt zich niets aan van kritiek

948
0

Phillip Cocu werd lang gezien als de opvolger van Roger Schmidt maar feitelijk is Cocu totaal niet in beeld geweest.

Cocu stond eigenlijk niet op de bekende lijstjes bij de PSV directie als het over de opvolging van Roger Schmidt ging. Ruud van Nistelrooij prijkte wel bovenaan dat lijstje en daar heeft Cocu vrede mee. De Eindhovenaar werd rond februari vaak op de tribune gespot. Cocu verkeerde ook weleens in gezelschap van commissaris Hans van Breukelen en dus dachten velen dat Cocu openlijk aan het solliciteren was. Cocu ontkent echter dat daar enige sprake van was.

De werkloze trainer legt bij Ziggo uit wat de insteek was en stelt dat hij zichzelf helemaal niet naar voren wilde schuiven als nieuwe trainer. ‘De mensen die mij een beetje kennen weten dat als ik zou willen solliciteren, er genoeg mensen zijn bij PSV die ik ken en die ik zou kunnen benaderen. Daar hoef ik niet voor op de tribune te zitten’, vertelde Cocu maandagavond bij Rondo.

Stoïcijns ging Cocu verder want de kritiek raakte hem geenszins. ‘Ik ga vaker naar wedstrijden kijken en toevallig werd ik bij deze gelegenheid uitgenodigd voor een diner met een aantal oud-spelers. Vlak voor de wedstrijd begon kwam Hans pas binnen en ik zie dan geen reden om iets anders te gaan doen, alleen omdat Schmidt net zijn afscheid had aangekondigd. Ik kan er niet zoveel mee en heb er ook niet zoveel aandacht aan besteed. Ik heb die wedstrijd gekeken en ik kom graag bij PSV. Als ik dat niet meer zou kunnen doen alleen omdat er dan geruchten komen; dan zou het wel een lastig verhaal worden’, aldus de laatste succesvolle PSV trainer die een landskampioenschap wist te veroveren.


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here