Home Nieuws Phillip Cocu na 5 jaar PSV en 3 landstitels weer terug in...

Phillip Cocu na 5 jaar PSV en 3 landstitels weer terug in de Eredivisie

485
0

Phillip Cocu is wat maar blij met zijn aanstelling bij Vitesse.

Cocu tekende maandag een contract tot medio 2024 bij de club uit Arnhem, die hij als speler al eens vijf jaar diende alvorens hij bij PSV de successen aaneen wist te rijgen. Cocu is na vijf succesvolle jaren in Eindhoven met drie landstitels op zijn erelijst dus weer terug in Nederland en in de Eredivisie.

“Vitesse is een warme club met sportieve ambities, waar ik als speler prachtige herinneringen heb liggen”, zegt Cocu. “Om hier nu als trainer terug te keren, vervult mij uiteraard met trots. Het is voor mij de juiste club op het juiste moment.”
De inmiddels 51-jarige Cocu volgt in de Gelderse hoofdstad Thomas Letsch op, die vorige week voor een overstap naar Bundesliga-club VfL Bochum koos. Voor Cocu is het daarmee zijn eerste klus in twee jaar tijd. Na zijn ontslag bij de Engelse tweededivisionist Derby County in november 2020 zat hij zonder club.

“Natuurlijk komt de club uit een uitdagende situatie en een lastige competitiestart”, erkent Cocu, die dinsdag voor het eerst op het trainingsveld bij Vitesse staat. “Maar ik geloof in de kwaliteit van de spelers en kijk ernaar uit om met het team en de staf aan de slag te gaan.”

Vitesse is blij dat het een grote trainer als Cocu kan presenteren. “De prettige gesprekken met Phillip hebben bevestigd dat hij uitstekend in het beoogde profiel past”, zegt technisch directeur Benjamin Schmedes. “Hij kent de club en de competitie goed, beschikt over veel nationale en internationale ervaring, straalt rust uit en was ook nog direct beschikbaar.”


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here