Home Nieuws Phillip Cocu middelpunt groot schandaal bij Fenerbahçe

Phillip Cocu middelpunt groot schandaal bij Fenerbahçe

55
0

De nuchtere en stabiele Phillip Cocu is in Istanbul een groot schandaal ten deel gevallen.

De Turkse club heeft op de website een verklaring gegeven voor de onrust rond het eerste elftal. Zowel Phillip Cocu als Erwin Koeman zijn spil in het schandaal rond en in de Turkse selectie. Erwin Koeman is zelfs onheus bejegend door één van de drie spelers die vorige week uit de selectie gezet zijn.


Eerder kwam al naar buiten dat de stafleden Turgay Altay, Murat Ozturk en Alper Asci, die deel uitmaakten van de staf van Cocu, per direct ontslagen waren. Dat gebeurde omdat het drietal probeerde om op een schandalige wijze Cocu te laten ontslaan. De voorzitter heeft nu zelf per direct verder ingegrepen en alles via de site van Fenerbahçe openbaar gemaakt.

Koc zegt over het schandaal het volgende: ‘De drie ontslagen trainers hebben alle informatie over spelers, wedstrijden en trainingen gelekt naar een derde partij, inclusief videobeelden. Alle informatie en statistieken van vorig seizoen zijn stiekem gewist.’

‘Nadat Erwin Koeman bij de staf kwam, kreeg hij bepaalde taken die eerder in handen waren van Turgay Altay. Daarna hebben de trainers die vanuit vorig jaar nog deel uitmaakten van de technische staf besloten Cocu niet meer te helpen’, vervolgt Koç. ‘Verschillende spelers klaagden over vermoeidheid. Zij voelden zich niet fit tijdens de wedstrijden. Dit kwam doordat de fitnesstrainers de informatie over vermoeidheidsklachten niet hebben overgedragen aan de trainer. Er is door de drie ontslagen trainers zo zwaar getraind, dat er zware blessures hadden kunnen ontstaan. Spelers klaagden over die trainingen, maar ook dat werd niet doorgegeven aan Cocu.’

De voorzitter benadrukt dat Cocu alle vertrouwen geniet binnen alle geledingen van de club en dat men met deze staf verder zal gaan.


Facebook Comments