Home Nieuws Phillip Cocu lijkt de ideale trainer voor AZ: ‘Ik sta ook absoluut...

Phillip Cocu lijkt de ideale trainer voor AZ: ‘Ik sta ook absoluut open voor de Eredivisie’

973
0

Phillip Cocu zit bijna een jaar zonder club na zijn ontslag bij Derby County van vorig jaar november.

Cocu leek zich teruggetrokken te hebben in het voetbal want het is lang stil geweest rond zijn persoon. Het begint nu weer te kriebelen bij de inmiddels ervaren coach. Cocu staat weer open voor een nieuwe uitdaging. De oud PSV trainer sluit niets uit en ziet zichzelf ook in de Eredivisie actief zijn.


“Ik sta ook absoluut open voor de Eredivisie. Als je de drive en honger weer hebt, moet je er honderd procent voor gaan. In dit vak kun je het niet op halve kracht doen”, zegt Cocu.

Aan tafel bij Ziggo zegt Cocu dat hij een keuze op basis van zijn gevoel maakt. “Dat gevoel is er weer en dan kijk je naar de opties die voorbij gaan komen. Een subtopper? Op voorhand zou ik geen ‘nee’ zeggen. Al ligt dat ook aan de situatie, de doelstellingen, de mogelijkheden en of ik het zie zitten, ja of nee”, zegt Cocu.

In dat kader lijkt AZ Alkmaar de meest geschikte club voor Phillip Cocu te zijn. De geboren Eindhovenaar is voor zijn periode bij Vitesse actief geweest bij AZ en kent de club goed. Het heeft er tevens alle schijn van dat Cocu op een lijstje staat in Alkmaar. Eerder sijpelde er al berichten naar buiten dat Cocu en van Bronkhorst worden gezien als toekomstig trainer van de club die uiteindelijk de stap naar de top willen zetten.

AZ wil prijzen aan de prijzenkast toevoegen en denkt die laatste stap te kunnen maken met een trainer die al in de top van het voetbal actief is geweest. AZ trainer Pascal Jansen is momenteel nog actief als trainer van het eerste elftal maar gezien de mindere resultaten en de jacht van de top van AZ naar de bovenste plaatsen van de Eredivisie, zou Cocu zomaar eens op korte termijn de trainer van de Alkmaarders kunnen gaan worden.