Home Nieuws Phillip Cocu kijkt met veel voldoening naar jeugdopleiding PSV; ‘De club vind...

Phillip Cocu kijkt met veel voldoening naar jeugdopleiding PSV; ‘De club vind ik nog steeds fantastisch’

57
0

Phillip Cocu is alweer ruim anderhalf jaar vertrokken bij PSV maar voelt zich na al die jaren nog uiterst betrokken bij de club.

De geboren Eindhovenaar volgt de club nog op de voet en haalt ook veel voldoening uit het feit dat de jeugdopleiding meer dan ooit floreert. Toen hij als hoofdtrainer bij PSV begon in 2013 wees Cocu op de noodzaak van het investeren in de eigen jeugdopleiding.

In gesprek met Voetbal International geeft hij aan het mooi te vinden dat PSV nu steeds meer een opleidingsclub is geworden. “Iedereen binnen de club heeft zijn aandeel daarin gehad”, aldus Cocu. “En uiteindelijk zijn het de spelers zélf die ervoor zorgen dat het tot een doorbraak in het eerste elftal komt. Als die jongens later voor een mooi bedrag worden verkocht, levert dat de hele club financieel voordeel op.”

Cocu gaat verder: “Dat is het mooie eraan: je creëert collectief een situatie waarvan alle betrokkenen profijt hebben. Door de investeringen in de opleiding is PSV een rijkere club geworden en dat bedoel ik zeker ook in sportief opzicht. Als je nu bij PSV in de jeugd speelt, kun je oprecht geloven dat je het eerste elftal kan halen. Dat perspectief is cruciaal.”

Na het behalen van de landstitel anderhalf jaar geleden besloot Cocu te vertrekken uit Eindhoven om zijn horizon te kunnen verbreden. “Mensen zijn geneigd alleen de jaren te tellen dat ik hoofdcoach was. Maar nadat ik stopte met voetballen, in 2008, ben ik meteen als jeugdtrainer bij de club aan de slag gegaan”, zo geeft hij aan.

“Na tien jaar in verschillende functies, ontstond het gevoel dat ik toe was aan een volgende stap. Dat had niks met PSV te maken; de club vind ik nog steeds fantastisch, ik volg ze op de voet. Maar ik ben een type dat na verloop van tijd getriggerd wil worden.”


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here