Home Nieuws Philip Cocu uiterst ontspannen in zinderende titelrace

Philip Cocu uiterst ontspannen in zinderende titelrace

6
0

Collega Frank de Boer is ondanks het schamele puntje achterstand erg gefocust op PSV en het resterende programma, tekende de NOS op uit de mond van de trainer van Ajax daags voor weer een spannend weekend voor beide clubs. Philip Cocu is daarentegen is uiterst ontspannen en zelfverzekerd. Cocu houdt zich totaal niet bezig met Ajax.

“De concurrentie staat heel dichtbij, dus we kunnen ons weinig veroorloven. Met Ajax ben ik niet bezig, ik concentreer me op mijn eigen team. Maar zo’n strijd is toch alleen maar mooi? Natuurlijk staat iedere ploeg liever veel punten voor, maar zo’n échte titelrace tussen twee clubs vind ik ook wel mooi. Iedereen is gefocust op het einddoel”, zegt Cocu bij PSV TV. “Het wordt geen gemakkelijke wedstrijd, maar wij zijn vol in de race om het kampioenschap en het vertrouwen onderling is groot. Alles moet alles voor wijken voor het einddoel.”

Alleen Simon Poulsen ontbreekt nog met fysieke klachten maar dat is eigenlijk geen nieuws meer. Poulsen lukt het niet om aan te haken en maakt een teleurstellend seizoen door. Voor de rest is iedereen inzetbaar. Dat geldt ook voor Jetro Willems. “Hij is de afgelopen twee trainingen voluit gegaan en is dus inzetbaar. De belastbaarheid van de groep is hoog. Dat is zeker in de fase dat je iedereen nodig hebt en wil presteren fijn. Natuurlijk we moeten nu moeilijke keuzes maken, maar dat is iets dat een coach graag doet. De druk voor een speler om een maximale prestatie neer te zetten is groot. Niemand heeft nu de garantie dat hij zomaar speelt.”


Facebook Comments

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here