Home Nieuws Philip Cocu over positiewisseling Guardado en Hendrix

Philip Cocu over positiewisseling Guardado en Hendrix

15
0

Phillip Cocu besloot in de loop van het huidige seizoen Andrés Guardado en Jorrit Hendrix van positie te laten wisselen. In Voetbal International licht Cocu de wijziging toe.

“Omdat ik denk dat Andrés zich daar het lekkerst voelt. In de opbouw is hij heel belangrijk voor ons. Hij had de neiging om te veel te willen doen als hij een positie hoger stond, te gaan zwerven. En met Jorrit hebben we nu iemand op links die ook het nodige loopvermogen heeft.”
De intentie van Cocu is om PSV diverse spelsystemen te laten spelen. Daarmee lijkt de doorbraak van Jorrit Hendrix geen tijdelijke meer te zijn maar een definitieve. Daarmee is een basisplaats voor Adam Maher verder weg dan ooit gezien de weinige energie die Maher in een wedstrijd stopt.
“Als we in Europa op een bepaalde manier hebben gespeeld, zal het in de competitiewedstrijd daarna best even wennen zijn. Ik vind ook niet dat je drie of vier systemen door elkaar moet spelen; er eentje heel goed uitvoeren vraagt al heel veel van een ploeg”, aldus Cocu.


Facebook Comments

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here