Home Nieuws Philip Cocu ontkent ‘lief’ imago

Philip Cocu ontkent ‘lief’ imago

16
0

In zijn eerste volledige seizoen als hoofdtrainer werd Philip Cocu van alle kanten bestookt met vragen of zijn lieve imago. De prestaties van PSV waren niet over om naar huis te schrijven en de coach kreeg de wind van voren en zou te lief zijn.

PSV heeft met Cocu niet gekozen voor een trainer die negentig minuten lang tekeer gaat langs de zijlijn. De nog jonge coach oogt juist altijd rustig en is volgens sommige analisten zelfs ‘te lief’ voor de echte top. Zelf kan Cocu daar alleen maar om lachen.
Het achterlijke gedrag van Pep Guardiola of het overdreven geschreeuw van Frank de Boer is niet aan Cocu besteed. Veel coaches zwepen hun ploegen negentig minuten lang op door flink te schreeuwen vanaf de zijlijn. “De vraag is of je daar iets mee opschiet”, aldus Cocu. “Ik weet niet of je de spelers bereikt op die manier. Dingen alleen voor de bühne doen, daar heb je niks aan. Het kan zich ook enorm tegen je keren als je continu op de bank loopt te schreeuwen, in alle opzichten. Ik wil altijd mezelf blijven en het belangrijkste voor mij is dat ik spelers kan raken en het uiterste uit ze weet te halen”, vervolgt Cocu in het Eindhovens Dagblad. “Mensen die mij goed kennen, weten dat ik ontzettend kwaad kan worden als dingen niet lopen zoals ik wil. Alleen hoeft dat niet op de camera te staan of in de krant te komen, want dat helpt PSV namelijk niet verder.”


Facebook Comments

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here