Home Nieuws Philip Cocu kritisch na onterechte overwinning in Zwolle

Philip Cocu kritisch na onterechte overwinning in Zwolle

49
0

Phillip Cocu gaf na afloop voor de camera van de NOS aan dat PSV voetballend onder de maat was gebleven. De trainer was erg kritisch op zijn elftal.

“We zijn hier goed weggekomen, dat staat buiten kijf. Ik vond ons heel matig voetballen. Er was echt wel strijdlust in de ploeg, iedereen heeft alles gegeven. Maar puur voetballend was het ver onder ons niveau. De passing was slordig. Dat konden we de tweede helft niet rechttrekken. In het eerste deel van de tweede helft hadden we heel veel moeite met het spel van Zwolle. Vandaar dat ik heb ingegrepen en het wat vaster heb neergezet. Dat ging beter. We kregen meer controle en ze werden minder gevaarlijk. Aan de andere kant creëerden we zelf ook nog niet veel. Misschien is het dan wel het moment waar het team in zit, dat ze er toch in blijven geloven dat je ondanks een slechte wedstrijd toch kunt winnen.”

“De aanvallers hadden grote moeite vandaag. Ik vond dat Lozano heel veel moeite had met het kunstgras. Daar zal hij aan moeten wennen. Datzelfde geldt voor Pereiro die niet uit de verf kwam. We hadden vandaag niet het finesse en het gevaar. Gelukkig kunnen er meer spelers de goal maken. De instelling en de beleving was goed, het niveau was niet des PSV’s.”

“Het geluk van de kampioen. Het is veel te vroeg om te praten over een kampioenschap. En zeker na zo’n wedstrijd zal ik daar niet over praten. Natuurlijk hadden we geluk vandaag. In mei zal blijken wat het gevolg daarvan is.”


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here