Home Nieuws Philip Cocu krijgt spelers niet scherp tegen Jupiler League tegenstander

Philip Cocu krijgt spelers niet scherp tegen Jupiler League tegenstander

19
0

Ook Philip Cocu is hard in zijn oordeel over de nederlaag tegen FC Eindhoven. Cocu denkt dat de nederlaag te wijten is aan het niveau van tegenstander FC Eindhoven.

Cocu oordeelde na afloop dat er vooral bij balbezit van de tegenstander veel fout ging. “Dat was in de andere wedstrijden van de voorbereiding heel goed en vandaag liepen er jongens uit positie. Ze gingen hun eigen wedstrijdje spelen”, zei Cocu na de 1-0 nederlaag tegen FOX Sports. “We hebben wel heel wat kansen gehad, maar mogen deze wedstrijd gewoon niet verliezen. Misschien gebeurt het omdat dit een Jupiler League-ploeg is? Laat dit dus een belangrijke les zijn. Maar de eerste 45 minuten waren gewoon ondermaats. Als de bereidheid om tot de bodem te gaan er niet is, dan wordt het een lastige wedstrijd”, aldus Cocu. “Wij zullen nog wel vaker tot op het bot gemotiveerde tegenstanders treffen, ploegen die er alles aan willen doen om van de landskampioen te winnen.”
“Bij PSV moet je het elke wedstrijd kunnen brengen, maar vandaag zijn er te veel afspraken niet nagekomen en hebben spelers onder hun niveau gespeeld. Dat kan ik niet accepteren en dat heb ik ze ook gezegd”, besluit Cocu. Hoewel er geen vuiltje aan de lucht is en de nederlaag tegen FC Eindhoven misschien wel net op tijd kwam, zoals vaker klinkt, kunnen we ook de voorzichtige conclusie trekken dat de trainer zijn manschappen niet scherp en gemotiveerd heeft kunnen laten beginnen aan de wedstrijd tegen een ‘Jupiler League tegenstander, zoals Cocu de stadsgenoot omschrijft.


 


Facebook Comments