Home Nieuws Phillip Cocu kan zich niet vinden in bewoordingen ‘laf’

Phillip Cocu kan zich niet vinden in bewoordingen ‘laf’

44
0

De speelstijl van PSV in Amsterdam en het wisselbeleid in Groningen werd door menigeen bestempeld als laf. PSV verloor in 3 dagen tijd 5 punten en dit werd toch enigszins gekoppeld aan het defensieve handelen van hoofdcoach Philip Cocu. 

In Amsterdam paste hij zijn ploeg via een paar mutaties aan Ajax aan en in Groningen koos hij in de slotfase voor extra zekerheid. Cocu is het niet eens met de bewoordingen laf en legde vrijdagmiddag nog maar eens uit dat het vooraf niet volledig duidelijk was hoe Ajax zou spelen en dat de tactische keuzes van PSV daar ook op waren gebaseerd. In Groningen moest hij na de 2-3 in de slotfase schakelen.

‘Ik heb eerst een middenvelder gebracht voor een middenvelder in Groningen”, stelt Cocu. “Steven Bergwijn was leeg na nog eens twee sprints en ik heb Bart Ramselaar daar laten staan. Voor hem kwam Pablo Rosario. Ik heb lang gewacht met wisselen en vond ook dat wij fases hadden waarin we er nog wel goed uitkwamen en op de helft van de tegenstander speelden. We moeten daarin de 2-4 maken, maar laten dat na. Vanaf 7, 8 minuten voor het einde zijn we inderdaad meer achteruit gaan lopen.” Cocu benoemde dan nog niet eens het laffe tijd rekken, wat zijn spelers al trachtte in te zetten vanaf minuut 87.

Op dat moment moest de trainer naar eigen zeggen een keuze maken. “Lozano zat tegen een tweede gele kaart aan, kregen we door van de scheidsrechters. Toen zij met Mike te Wierik ook nog eens voorin gingen lopen, heb ik een verdediger gebracht. Als je dan de wedstrijd met 2-3 wint, haal je de overwinning binnen en heb je het goed gedaan. Dat gebeurt nu niet en dan is er kritiek. Wij moeten op zo’n moment overwegen wat het beste is. Dat je dan laf bent, dat gaat me wel heel ver. Dat wij als koploper kritiek krijgen, dat is verder niet erg. We hebben ook de lof gekregen, prima. Als het niet goed gaat, krijg je ook meningen en kritiek en daar hoeven we niet druk over te doen. We moeten ook kritisch zijn op onszelf. Vaak maak je wel de goede keuze en soms maak je misschien een mindere keuze. Dat is ook niet zo erg om een keer te erkennen.”


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here