Home Nieuws ‘Philip Cocu kan een internationale toptrainer worden’

‘Philip Cocu kan een internationale toptrainer worden’

13
0

Er zijn maar weinig clubs waar de directie de trainer niet openlijk steunen of prijzen maar Gerbrands laat weten namens PSV onder de indruk te zijn van trainer Philip Cocu.

Als het aan Gerbrands ligt kan Cocu komende zomer aan een nieuw elftal gaan bouwen. De directeur geeft aan dat er waarschijnlijk meerdere spelers zullen vertrekken uit Eindhoven en daar zal logischerwijs ook weer op ingespeeld moeten worden.

“Ik verwacht dat er deze zomer wel een aantal spelers zal vertrekken”, spreekt Gerbrands uit in De Telegraaf. “Ik verwacht dat er wat meer mutaties zullen zijn, omdat het er afgelopen zomer juist wat minder zijn geweest. Uiteindelijk zullen ze er in het voetbal aan moeten wennen, dat nee ook een antwoord is. We houden natuurlijk wel de balans in de gaten. We zijn geen verkoophuis, waarbij iedereen die weg wil, ook weg kan.”

Het ligt in de lijn der verwachting dat in ieder geval Andrés Guardado weggaat. De Mexicaan lijkt naar de Amerikaanse MLS te gaan verkassen.

Wat betreft het halen van aanwinsten, ligt er volgens Gerbrands een kans bij buitenlandse topclubs. “Mijn stip op de horizon voor de komende jaren is de positie van PSV in het voetballandschap. Daarvoor hebben we al het partnerfonds opgericht om onze financiële mogelijkheden te verruimen. Maar ook kijken we hoe we winst kunnen boeken in het huidige transferklimaat. Marcel Brands is daarover met grote clubs in gesprek. Clubs als Bayern München denken na over allianties met clubs uit kleinere voetballanden die talenten opleiden, om zo daar hun voordeel mee te doen op transfergebied. Daarvoor zijn clubs als Ajax en PSV aantrekkelijk”.

PSV wil nog jarenlang samenwerken met Phillip Cocu, blijkt uit de woorden van de directie. “Er is een bepaalde beeldvorming rond Phillip Cocu, over de rustige en gecontroleerde manier waarop hij de persconferenties doet en zo. Maar iedereen die hem in de binnenwereld meemaakt, ervaart hoe scherp hij is. Ik heb veel coaches meegemaakt, Van Gaal, Advocaat, Verbeek, Adriaanse, noem maar op. Ik kan Cocu rustig in dat rijtje zetten. Hij heeft alles in zich om een internationale toptrainer te worden.”


Facebook Comments

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here