Home Nieuws Philip Cocu beste Eredivisie trainer ooit

Philip Cocu beste Eredivisie trainer ooit

89
0

Niet Louis van Gaal of Guus Hiddink en niet Frank de Boer of Dick Advocaat, maar Philip Cocu is cijfermatig de beste trainer die de Eredivisie ooit heeft gekend.

Dat meldt het Eindhovens Dagblad woensdagochtend op basis van statistieken van Opta. “Cocu is momenteel de coach met het hoogste winstpercentage ooit in de eredivisie van alle trainers die minimaal 75 eredivisieduels op de bank zaten. Dat waren 160 coaches. In ruim zestig jaar competitievoetbal is naast Cocu niet een van die ervaren oefenmeesters erin geslaagd 73,2% of meer van alle gespeelde duels te winnen, becijferden de statistici van Opta”.

“Ook als het gaat om het gemiddeld aantal punten per wedstrijd scoort Cocu zeer hoog. Hij hoeft alleen Hiddink (250 duels / 2,36 punt gemiddeld per duel) voor zich te dulden. Wint PSV vanaf nu nog vier keer, dan heeft Cocu ook Hiddink gepasseerd.”

Het medium vervolgt: “PSV presteert in punten gemeten al bijna vier jaar lang op een nationaal nooit eerder vertoond niveau. Het gemiddelde van Cocu wordt namelijk extreem gedrukt door het bizar slechte begin in seizoen 2013-2014. PSV pakte toen in de eerste 16 duels van het seizoen maar 20 punten en stond vlak voor de winterstop zelfs in het rechterrijtje. Van de afgelopen 108 duels (meer dan drie complete competities), verloor PSV er maar 7. Om het in perspectief te zetten: 108 duels daarvoor leverden liefst 28 nederlagen op.”


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here