Home Nieuws Peter Hoekstra, van PSV naar Ajax

Peter Hoekstra, van PSV naar Ajax

202
0

Peter Hoekstra stapte in 1995 volledig onverwacht over van Eindhoven naar Amsterdam. Hoekstra kreeg het flink te verduren want zijn overstap werd hem niet in dank afgenomen.

De rivaliteit tussen beide clubs achtervolgde hem. Hoekstra speelde maar liefst negen jaar voor PSV, maar maakte in de winterstop van het seizoen 1995/’96 de overstap naar Amsterdam.


“Dan merk je nog beter hoe de rivaliteit werkelijk is”, zegt Hoekstra tegen het Eindhovens Dagblad. “Ineens gaan grote mensen rare dingen roepen of doen, kennelijk hoort dat erbij. Zolang het binnen de perken blijft, is het wel prima. Gelukkig kan ik nu weer gewoon bij PSV komen en is het ook altijd gezellig. Destijds had je nog geen sociale media, dat scheelde enigszins. Drie maanden na mijn overstap stond ik met Ajax in het Philips Stadion en maakte ik de 1-1, wat ook de eindstand werd. Dat was niet helemaal hoe het publiek zich het had voorgesteld, zal ik maar zeggen. Wat werd er gefloten. Tja. Ik kon in de winterstop een mooie stap maken. Ajax was net de beste club van de wereld geworden en bood me een kans op de linkerflank voorin. Dat de ploeg als een rode lap op PSV werkt, heb ik wel gemerkt.”

Hoekstra denkt dat Ajax de betere ploeg is van de twee rivalen. De Drent voorspelt daarom zondag een kleine overwinning voor Ajax. “Ajax vind ik een frivoler team”, gaat hij in op de verschillen tussen beide teams. “Een aantal spelers heeft wat meer potentie om nog een eind door te groeien, denk ik. PSV vind ik iets degelijker. Ook daar komen nu een paar talenten uit de opleiding door.”